Laboratorul Verde al Reciclarii te invita in vacanta de vara la real,- Hypermarket!

Laboratorul Verde al Reciclarii te invita in vacanta de vara la real,- Hypermarket!
Laboratorul Verde al Reciclarii te invita in vacanta de vara la real,- Hypermarket!

Eco-Rom Ambalaje si real,- Hypermarket invita copiii cu varste cuprinse intre 5 si 13 ani sa descopere, intr-un mod inedit, importanta procesului de colectare separata a deseurilor de ambalaje in Laboratorul Verde al Reciclarii.

Astfel, dinamic si creativ, Laboratorul Verde al Reciclarii va ajunge in fiecare sfarsit de saptamana al lunii iulie, intre orele 10.00-14-00 si 17.00-20.00, in parcarile real,- Hypermarket din Bucuresti, conform urmatorului program:

  • 06-07 iulie – real,- Vitan
  • 13-14 iulie – real,- Pallady
  • 20-21 iulie – real,- Berceni
  • 27-28 iulie – real,- Cotroceni

 

Laboratorul Verde al Reciclarii este un autocar echipat cu tehnologie de ultima generatie, adaptat preferintelor celor mici. Curiosii care vor trece pragul laboratorului vor avea parte de o multime de surprize: o animatie 3D, un joc de echipa pe tablete PC si o demonstratie de colectare separata in zona numita Cubul Magic.

Totodata, parintii sunt rasplatiti de real,- Hypermarket cu TVA-ul inapoi direct pe bon daca achizitioneaza, in acest interval de timp, jucarii, biciclete, triciclete, role si skateboard-uri.

Mai mult, cei mici vor putea castiga numeroase alte premii la concursul –                 “Eco-Rom Ambalaje si real,- Hypermarket te invita sa te fotografiezi cu Laboratorul Verde al Reciclarii” – desfasurat pe paginile de facebook Eco-Rom Ambalaje, Bucatar real,- sau Academia de Rechizite.

Pentru a intra in posesia premiilor, participantii trebuie sa devina fani ai uneia dintre cele trei pagini de Facebook inscrise in concurs si sa publice o fotografie alaturi de Laboratul Verde al Reciclarii sau de R-ECO in zilele de sambata, duminica si luni pana in ora 14:00. Cine aduna cele mai multe „voturi” pana luni la ora 17:00 castiga un premiu eco.

 

Eco-Rom Ambalaje va oferi 12 premii pe toata perioada concursului, respectiv 3 premii pe saptamana, acestea constand in: 6 kit-uri eco de vara (minge de plaja, bratara flexibila si frisbee) si 6 sacose de colectare separata.

Proiectul national Laboratorul Verde al Reciclarii a fost lansat in septembrie 2012 si s-a continuat pana in iunie 2013. Caravana a ajuns in mai multe orase din tara si a implicat peste 10.000 de elevi de clasa a III-a. Proiectul va continua si pe durata anului scolar 2013/2014.

La nivel european, proiectul inovativ Laboratorul Verde al Reciclarii a castigat Golden Award for Excellence in cadrul competitiei European CSR Awards, categoria Companii Mici si Mijlocii. Juriul a apreciat conceptul creativ, impactul pozitiv avut la nivel national, cat si parteneriatul benefic dezvoltat impreuna cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si cu Ministerul Educatiei Nationale.

Despre Eco-Rom Ambalaje

ECO – ROM AMBALAJE S.A. este o organizatie infiintata la sfarsitul anului 2003 de un grup de companii care activeaza in Romania si care au luat initiativa implementarii sistemului ”Der Grüne Punkt” – Punctul Verde, in tara noastra. Acest sistem are ca scop indeplinirea obligatiilor de reciclare a deseurilor de ambalaje ce revin producatorilor care pun pe piata produse ambalate.

Eco-Rom Ambalaje a inceput activitatea in 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul companiei, urmand ca anul 2012 sa se incheie cu 2.526 de companii responsabile in portofoliu. Eco-Rom Ambalaje a preluat si a indeplinit cu succes, in fiecare an, obligatiile de valorificare si reciclare pe care si le-a asumat pentru membrii sai.

Dupa 9 ani de activitate, Eco-Rom Ambalaje implementeaza si dezvolta in Romania un sistem de colectare separata a deseurilor de ambalaje ce vizeaza atat agentii economici, cat si populatia, care contribuie semnificativ la realizarea tintelor de colectare si reciclare impuse Romaniei de catre Uniunea Europeana.

In 2012, Eco-Rom Ambalaje a indeplinit cu succes obiectivul legal de reciclare de 55% si a valorificat 61% (398.463 tone) din cantitatea de deseuri de ambalaje puse pe piata de membrii sai (651.126 tone). Cresteri semnificative in ceea ce priveste cantitatea de deseuri de ambalaje reciclata s-au inregistrat, in principal, la ambalajele de tip PET si aluminiu. Astfel, la finalul anului 2012, au fost reciclate 2,7 miliarde de PET-uri (67.902 tone) si 400 de milioane de doze de aluminiu (5.073 tone). Eco-Rom Ambalaje a incheiat parteneriate cu peste 200 de companii de management al deseurilor care realizeaza servicii de colectare, sortare si transport a deseurilor in scopul reciclarii si a extins serviciile de colectare seaprata in 402 localitati, cu aproximativ 60% mai multe decat in 2011. Astfel, in prezent, aproximativ 41% din populatia Romaniei – circa 8,8 milioane de romani – au acces la sistemul de colectare separata prin cele 18.590 de pubele colorate puse la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje.

Datorita rezultatelor obtinute si a sustinerii permanente a industriei, respectiv a producatorilor de bunuri ambalate, in dezvoltarea si eficientizarea sistemului de colectare separata a deseurilor de ambalaje la nivel national, Eco-Rom Ambalaje indeplineste 78% din obligatia de reciclare a Romaniei pentru deseurile de ambalaje (conform ANPM 2010).

Pentru mai multe informatii despre proiect va invitam sa accesati:

www.ecoromambalaje.ro

www.colecteazaselectiv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *