Legea junglei, in Delta Dunarii: HOTEL fara autorizatie de mediu

Legea junglei, in Delta Dunarii: HOTEL fara autorizatie de mediu
Legea junglei, in Delta Dunarii: HOTEL fara autorizatie de mediu

Corpul de control al ministrului Mediului confirma rezultatele anchetei Realitatea TV. Hotelul ,,Carol I” din Delta Dunarii, administrat de omul de afaceri Dumitru Gostin, functioneaza de aproape 10 ani fara autorizatie de mediu. Mai mult, controlul a demonstrat ca actualul presedinte al consiliului judetean Tulcea, Horia Teodorescu, a defrisat ilegal peste 200 de metri patrati de padure, pe vremea cand era proprietar al acestui hotel.

Corpul de control al ministrului mediului, trimis sa verifice activitatea Autoritatii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, a constatat ca hotelul ,,Carol I”, detinut de omul de afaceri Dumitru Gostin, nu are autorizatie de mediu.

De asemenea, in raportul intocmit de corpul de control se confirma ca acoperisul hotelului este din tigla, la fel ca al celorlalte anexe din apropierea acestuia.

Ceea ce inseamna ca nu au fost respectate obligatiile din fisa tehnica a constructiei, unde se precizeaza negru pe alb ca aceste constructii acoperite cu sapanta si invelite cu stuf nu vor fi modificate. neregulile au fost insa trecute cu vederea de Consiliul Judetean Tulcea in 2005, cand a fost finalizata lucrarea.

Culmea este ca avizul final de receptie a lucrarii, aflat in arhivele consiliului judetean Tulcea, a fost intocmit de Horia Teodorescu, proprietarul de la acea vreme al hotelului, iar echipa de specialitate este formata din reprezentanti ai firmei care a efectuat lucrarile.

In plus, potrivit corpului de control al ministrului mediului, in 2008 firma detinuta de Horia Teodorescu a defrisat peste 225 de metri patrati de padure din jurul hotelului, fara a avea acceptul Autoritatii de Mediu din Delta Dunarii.

Desi s-a propus efectuarea unui control comun al Garzii de Mediu, Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si Consiliului Judetean, inspectorii acestor institutii nu au fost lasati sa intre pe proprietate.

Mai mult, Inspectoratul de Stat in Constructii nu a inspectat niciodata aceast hotel. De altfel, nici Consiliul Judetean Tulcea, nici Autoritatea de Mediu nu au solicitat vreodata acest lucru.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente