RNP Romsilva administreaza in continuare 16 parcuri naturale si nationale

RNP Romsilva administreaza in continuare 16 parcuri naturale si nationale
RNP Romsilva administreaza in continuare 16 parcuri naturale si nationale

In acest an, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (M.M.S.C.) a anuntat deschiderea celei de-a sasea sesiuni de depunere a dosarelor pentru preluarea in administrare a 23 de arii naturale protejate (18 parcuri nationale si naturale si 5 situri de importanta comunitara).

In cadrul acestei sesiuni organizate de M.M.S.C., in data de 02.09.2014, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a depus dosarele de candidatura pentru 16 parcuri nationale si naturale, pentru care contractele de administrare expira la sfarsitul acestui an.

In urma analizei dosarelor de candidatura de catre comisia de evaluare, intrunita in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului mediului si schimbarilor climatice       nr. 1052/2014 privind aprobarea metodologiei de atribuire in administrare si custodie a ariilor naturale protejateautoritatea publica centrala pentru protectia mediului a decis sa incredinteze Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva administrarea, in continuare, a celor 16 parcuri nationale si naturale pentru care s-a facut solicitarea si pe care institutia le-a avut in gestionare in perioada 2004 – 2014.

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, impreuna cu Regia Nationala a Padurilor – Romsilva au semnat astazi, 8 octombrie 2014, pe o perioada de 10 ani, noile contracte de administrare pentru cele 16 parcuri nationale si naturale si pentru ariile naturale protejate care se suprapun pe suprafata acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *