Legea toporului

0
439

Padurari batuti, case incendiate, copii amenintati cu moartea. Asa se face legea la Vlahita, capitala taierilor ilegale de padure din Harghita. Dupa ce au pus pe fuga padurarii din zona, mafiotii lemnului au reusit sa culce la pamant sute de hectare de padure nepazite. Doar in ultima luna jandarmii au prins la furat zeci de infractori.
legea toporului
Un hectar de padure. Atat spun unii angajati silvici ca dispare zilnic din codrii comunei harghitene Vlahita. Mafiotii si-au dezvoltat in timp propriile strategii pentru a taia in voie zi si noapte. Mai intai au imputinat padurarii din zona. Astazi, in Vlahita, doar o cincime din padure mai este pazita pentru ca unii angajati silvici s-au lasat de meserie dupa ce banditii codrilor le-au bagat frica in oase.

Lorinkz Imre(se citelste Lorint) este presedintele unei asociatii de proprietari de padure din Vlahita. De cinci ani, cele sase sute de hectare de codru sunt lasate de izbeliste pentru ca singurul padurar pe care l-au avut si-ua luat talpasita.

Ion, padurar in zona, este printre putinii angajati silvici care inca nu a cedat presiunilor mafiote. Si pentru ca nu a fraternizat cu hotii, doar in ultimul an magazinul i-a luat foc, iar casa a fost la un pas de a-i fi incendiata. Familia lui este in permanenta terorizata.

In ultima luna, jandarmii au capturat la Vlahita aproape o suta cinzeci de arbori taiati ilegal, iar opt persoane s-au ales cu dosar penal. Copacii au fost culcati la pamant in zone nepazite ale codrului.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.