Legume fara certificat de calitate

Inspectorii Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale au facut verificari, ieri, in punctul vamal Voluntari. Cu aceasta ocazie au fost controlate doua tiruri cu tomate, cu pepeni galbeni si cu morcovi proveniti din Turcia si din Siria, constatandu-se nereguli in cazul transportului de morcovi, pentru care nu exista certificat de calitate.
legume
“Circa 21 de tone de morcovi, importati din Siria, nu au fost etichetate corespunzator, astfel incat sa se cunoasca tara de origine si calitatea produselor. Fara documentele de conformitate, marfa nu poate fi vanduta”, a declarat inspectorul Alexandru Dumitru, citat de Agerpres.

In cazul transportului de tomate si de pepeni galbeni, inspectorii au verificat calitatea produselor conform standadelor nationale si europene din punctul de vedere al aspectului si al dimensiunilor, acestea fiind de calitatea I, desi in actele importatorului figurau la calitatea a II-a. De asemenea, au fost prelevate probe pentru verificarea continutului de pesticide la Laboratorul fitosanitar din Baneasa.

Desi analizele vor gata in maximum sapte zile, potrivit afirmatiilor inspectorului fitosanitar, Florica Cocu, produsele, in acest caz, tomatele, ajung mult mai devreme in piete si la consumatori.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente