Legumele strambe si noduroase au din nou voie pe tarabe!

0
342

Cu voie de la Uniunea Europeana, legumele si fructele care nu arata ca-n reviste pot fi vandute, incepand cu data de 1 iulie.
legume strambe
Criza economica i-a fortat pe oficiali sa coboare standardele: castravetii si morcovii strambi si-au facut loc in pietele europene.

E o veste buna pentru producatorii nostri, care erau speriati ca nici clientii romani nu se mai uitau la marfa, daca nu era perfecta. Iar tara noastra ar trebui sa profite si sa exporte cat mai multe legume si fructe, chiar daca nu au forma ideala. Sunt sanatoase si ieftine!

La Targu Mures, legumele strambe se vand rapid, pentru ca sunt la jumatate de pret. La Bucuresti, insa, mofturile nu lasa loc dovleceilor sau morcovilor care sunt departe de perfectiune. In pietele din Capitala, de doi ani, selectia e atent facuta la legume si fructe.

Permisiunea Uniunii vine dupa ce luna trecuta inspectorii nostri ii amendau pe vanzatori in piete ca nu au legume conform cerintelor europene.

Asociatia Producatorilor Agricoli vede acum o sansa uriasa sa exportam masiv legume mai urate, dar ieftine si sanatoase. Romania nu exporta decat 1% din morcovii si castravetii produsi, pentru ca ar fi necorespunzatori.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.