Licitatie publica pentru cesionarea dreptului de recoltare a ciupercilor din padure

Licitatie publica pentru cesionarea dreptului de recoltare a ciupercilor din padure

Directia Silvica Arad organizeaza licitatie publica pentru cesionarea dreptului de recoltare a ciupercilor din padure.

Directia Silvica Arad intentioneaza sa cesioneze dreptul de recoltare a ciupercilor comestibile din flora spontana. Licitatia organizata in acest scop va avea loc la 28 mai, firmele interesate urmand sa se bata pe suprafetele de recoltare din fondul forestier de stat.

Ulterior, agentii economici vor putea valorifica ciupercile culese. Intre acestea se numara si trufele, o adevarata comoara a padurilor.

Trufele sunt specii de ciuperci comestibile de culoare violet-negricioasa, in forma de cartofi, care cresc in pamant. Ele pot fi culese numai cu ajutorul unor caini dresati. Nu e prea sigur ca asemenea specii se gasesc in judetul Arad, dar… „din moment ce exista interes, e posibil sa fi gasit cineva.
Sunt firme care au in activitatea lor si productia de trufe. In zona Savarsinului, se vorbea prin 1995, ca ar fi fost gasite trufe” – spune Gelu Zdrenghea, purtator de cuvant al Directiei Silvice Arad.

Pretul unui kilogram de trufe este cuprins, in functie de specie, intre cateva sute si cateva mii de euro.
Participantii la licitatia organizata de Directia Silvica nu au voie, insa, sa recolteze mai mult de doua mii de kilograme de trufe.
„Exista limite de recoltare, pentru ca trebuie asigurata continuitatea speciilor” – precizeaza Gelu Zdrenghea. In ceea ce priveste speciile obisnuite de ciuperci, limita se cifreaza la 50 de tone. Dar, din experienta anilor anteriori, probabil ca nu se va culege mai mult de 10% din volumul maxim permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *