Liderii G8 au decis reducerea gazelor cu efect de sera la 50%, pana in 2050

Liderii G8 au decis miercuri reducerea la jumatate a emisiilor de gaz cu efect de sera, la nivel mondial, pana in anul 2050, fata de nivelul inregistrat in 1990. Cat priveste statele puternic industrializate, planul pentru acestea este de reducere cu 80% sau mai mult, scrie AFP.
incalzirea globala
Deciziile au ca obiectiv final sa limiteze incalzirea globala la o crestere de 2 grade Celsius, potrivit declaratiei finale de la summitul din Aquila, Italia. “Recunoastem avertismentul transmis de oamenii de stiinta potrivit caruia cresterea medie a temperaturii globale peste nivelul pre-industrial nu trebuie sa depaseasca 2 grade Celsius”, au anuntat cei opt lideri, intr-o declaratie citata de AFP.

“Aceasta provocare la nivel mondial nu poate fi realizata decat printr-o actiune de asemenea mondiala. Este motivul pentru care ne exprimam din nou dorinta de a impartasi cu toate statele obiectivul reducerii cu cel putin 50% a emisiilor la nivel mondial, pana in 2050. (…) De asemenea, sustinem si obiectivul reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera in statele dezvoltate cu pana la 80% pana in 2050, fata de nivelul inregistrat in 1990 sau in ultimii ani”. Aceasta fraza din urma lasa poarta deschisa Statelor Unite, care s-au angajat sa reduca emisiile cu 80% fata de anul 2005.

Sursa: HotNews

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente