Lipsa de furaje ecologice impiedica certificarea crescatorilor de prepelite

Lipsa de furaje ecologice impiedica certificarea crescatorilor de prepelite
Lipsa de furaje ecologice impiedica certificarea crescatorilor de prepelite

Desi productia de oua de prepelita este in continua crestere in Romania, fermierii nu-si pot certifica ecologic aceste produse si, implicit, nu le pot distribui in marile lanturi de magazine. Unul dintre motivele care le impiedica certificarea este lipsa furajelor pentru prepelite – care trebuie, la randul lor, sa fie certificate ecologic. 

In Romania nu exista nicio ferma de prepelite atestata ecologic. Am incercat sa obtinem certificatul, dar cei de la ECOINSPECT mi-au spus ca nu exista hrana eco pentru prepelite. Noi folosim produsele naturale, adica grau, porumb, sroturi de floarea-soarelui si calciu, pentru ca altfel nu fac oua. In primele trei saptamani le administram medicatia corespunzatoare”, a declarat pentru Eco Ferma Maria Ciorneiu, proprietara unei ferme de prepelite din comuna Ciocanesti (judetul Suceava).

O alta dificultate cu care se confrunta crescatorii de prepelite este lipsa unui abator pentru pasari mici.O astfel de investitie ar putea salva o parte din pierderile pe care le au in prezent fermierii care arunca, in total, milioane de pasari care nu pot fi folosite pentru oua sau pentru imperechere.

Citeste mai mult pe eco-ferma.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,542FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente