Localnicii din Targu Mures respira aer cu miros de amoniac

De cateva zile, localnicii din Targu Mures respira aer cu miros intepator de amoniac. Oamenii au spus caAzomures  de vina este combinatul chimic Azomures.

Agentia pentru Protectia Mediului a facut masuratori si a constatat ca in fata platformei combinatului, concentratia de amoniac din aer este dubla fata de valoarea maxima admisa. Cei de la Azomures contesta insa aceste masuratori.

Oamenii au sesizat autoritatile dupa ce saptamana trecuta a fost repornita Sectia Amoniac 4 a combinatului Azomures, care nu a functionat mai bine de o luna. “Am reusit sa prindem o poluare fata de 0,3 cat este admis”, a declarat seful de serviciu APM Mures, Gabriel Boca.

Cei de la Azomures sustin insa ca au facut si ei masuratori, care arata valori normale. “Toate valorile noastre sunt sub limita admisa. Nu am avut probleme de emisii in ultima perioada”, a precizat directorul tehnic Azomures, Ioan Soleriu.

Agentia de Protectia Mediului a repetat testele si acestea au confirmat rezultatele initiale. In aceste conditii, Garda de Mediu va sanctiona conducerea combinatului cu amenzi intre 50.000 si 100.000 de lei.

Sursa: www.realitatea.net

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente