3 dinozauri noi au fost descoperiti in Australia

schelet_de_dinozaur.jpgFosilele a trei dinozauri noi, au fost descoperite in Australia. Printre ele se numara si un carnivore, mai mare si infiorator chiar si decat velociraptor, celebru in urma filmului “Jurassic Park”.

Fosilele celor trei dinozauri au fost descoperite in Queensland, au o vechime de 98 de milioane de ani (din perioada cretacicului mijlociu) si sunt cele mai mari descoperite din 1981 pana in present. Acest lucru arata ca Australia ar putea avea un trecut prehistoric mult mai complex decat banuim.

Dinozaurul carnivore a primit numele de Australovenator (si porecla Banjo), iar cei doi ierbivori, unul inalt, asemanator unei giraffe, celalalt mai mic cu o constitutie asemanatoare cu a unui hipopotam, au fost botezati Wintonotitan si Diamantinasaurus.

“Considerat ghepardul epocii sale, Ganjo era usor si agil. Putea dobori cu usurinta orice vanat pe teren deschis” a explicat Scott Hucknell.

Fosilele noilor specii vor face parte din colectia Muzeului de Istorie Naturala aflat momentan in constructie, in Wintou. Conducerea doreste ca muzeul sa devina gazda celei mai mari colectii de fosile de dinozauri pana in 2015, cand constructia cladirii va fi terminata.

Sursa: news.yahoo.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente