Locuinta exclusiv cu energie solara

0
660
Ineditul energiilor verzi
Ineditul energiilor verzi
Locuinta exclusiv cu energie solara
Locuinta exclusiv cu energie solara

Timisoara – upTIM, echipa Universitatii Politehnice din Timisoara si a Universitatii de Vest din Timisoara, dezvolta un prototip de locuinta ce functioneaza exclusiv cu energie solara pentru cel mai prestigios concurs universitar din lume care promoveaza arhitectura sustenabila si tehnologiile integrate, Solar Decathlon Europe.

Expunerea prototipurilor se va realiza in cadrul expozitiei organizate in fata palatului de la Versailles unde, concursul se da intre universitati din intreaga lume, care, la randul lor, au dezvoltat prototipuri de locuinte ce functioneaza exclusiv cu energie solara.
Propunerea upTIM reprezinta o alternativa la programul de reabilitare termica si consta intr-o serie de interventii atat la nivelul exteriorului cladirii, cat si la nivelul interiorului ei.

Prin solutiile propuse se vor imbunatati considerabil indicii de confort, atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna, precum si nivelul calitatii vietii in asemenea apartamente.

Prototipul upTIM consta in crearea unui nou sistem de anvelopare/fatada care sa permita extensia atat pe orizontala cat si pe verticala a apartamentelor si care sa devina cadrul suport pentru implementarea energiilor regenerabile in vederea productiei de energie electrica, termica, ventilare, racire, etc.

Sistemul nou creat se poate defini pentru toate tipurile de blocuri si poate fi implementat pe o scara mare.
Prototipul upTIM va fi expus timp de minim 2 ani, din vara anului 2014 pana in vara anului 2016, in campusul Universitatii „Politehnica” din Timisoara si promovat ca rezultat al cercetarii mediului universitar timisorean in domeniul eficientizarii consumului de energie a blocurilor construite in perioada socialista.

Pentru a putea promova solutiile catre un public larg, upTIM este in curs de negociere pentru expunerea prototipului upTIM timp de 6 luni in cadrul unui centru comercial cu trafic intens de vizitatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.