Locuitorii Capitalei nu vor avea, inca, spatiul verde prevazut de UE

0
480
Locuitorii Capitalei nu vor avea, încă, spaţiul verde prevăzut de UE
Locuitorii Capitalei nu vor avea, inca, spatiul verde prevazut de UE

Locuitorii Capitalei nu vor avea, inca, spatiul verde prevazut de UE
Locuitorii Capitalei nu vor avea, inca, spatiul verde prevazut de UE

Locuitorii Capitalei nu vor avea, pana la 31 decembrie 2010, cei 20 de metri patrati/cap de locuitor, asa cum prevad normativele, insa Agentia Regionala de Protectia Mediului Bucuresti face eforturi in acest sens, a precizat joi (11 noiembrie 2010) Mihaela Simona Saceanu, director la ARPM Bucuresti, intr-o conferinta privind protectia mediului.

,,Pana la sfarsitul anului 2013, trebuie sa avem, conform directivelor UE, cel putin 26 mp de spatiu verde pe cap de locuitor, iar pentru tinta asumata de 20 mp/cap de locuitor pana la finele lui 2010 facem eforturi”, a precizat Simona Saceanu.
Norma de 26 metri patrati pe cap de locuitor reprezinta un minimum acceptat de Uniunea Europeana in conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o suprafata de 52 metri patrati pe cap de locuitor.

Conform Ordonantei de Urgenta 114/2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2005 privind protectia mediului, „autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a asigura din terenul intravilan o suprafata de spatiu verde de minimum 20 metri patrati/locuitor, pana la data de 31 decembrie 2010, si de minimum 26 mp/locuitor, pana la data de 31 decembrie 2013″.

,,Solutia pentru ca Bucurestiul sa depaseasca cu mult aceasta norma ar putea veni de la locuitorii orasului Voluntari care au votat ca localitatea lor sa devina sectorul 7 al Capitalei. Asa ca solutii exista, ramane ca si bucurestenii sa voteze in acest sens”, a sugerat Adi Samoila, comisar la Garda Nationala de Mediu, Comisariatul judetean Ilfov, la masa rotunda cu tema ,,Industria ambalajelor si mediul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.