London School of Economics: Contraceptia este cea mai ieftina modalitate de a combate incalzirea globala

Contraceptia este o modalitate mai ieftina de aproape cinci ori de a combate incalzirea globala decat tehnologiile ecologice conventionale, sustin cercetatorii de la London School of Economics, citati de Telegraph. De exemplu, fiecare patru lire sterline ce vor fi cheltuite pentru contraceptie in urmatoarele patru decenii vor reduce emisiile globale de dioxid de carbon cu mai mult de o tona. In cazul tehnologiilor verzi, ar fi nevoie de 19 lire pentru a obtine acelasi rezultat.incalzirea globala

Raportul cercetatorilor de la LSE, intitulat Fewer Emitter, Lower Emissions, Less Cost, afirma ca planificarea familiala trebuie privita ca o metoda principala de a reduce emisiile de dioxid de carbon.

ONU estimeaza ca 40% din totalul sarcinilor la nivel mondial sunt neplanificate.

Documentul afirma ca metodele contraceptive ar putea duce la economisirea a 34 de gigatone de CO2, ceea ce reprezinta de sase ori cantitatea emisiilor produse anual de SUA.

Roger Martin, directorul Optimum Population Trust de la London School of Economics, a declarat ca “a fost intotdeauna evident ca emisiile totale depind de numarul celor care le produc… cantitatea emisiilor nu poate fi redusa asa cum vrem noi in timp ce populatia continua sa creasca”.

Documentul a fost publicat in aceeasi zi in care Climate Change Committee, care consilieaza guvernul britanic in legatura cu problemele de mediu, a avertizat ca o reducere de 80% a emisiilor de catre familii si industrie s-ar putea dovedi insuficienta.

Sursa: HotNews

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente