Lucia Varga: Reducerea taierilor ilegale de paduri a fost prioritatea zero a mandatului meu

0
568
Lucia Varga: PSD vrea s? men?in? p?durea ca surs? de bani ilegali
Lucia Varga: Reducerea tăierilor ilegale de păduri a fost prioritatea zero a mandatului meu
Lucia Varga: Reducerea taierilor ilegale de paduri a fost prioritatea zero a mandatului meu
Lucia Varga: Reducerea taierilor ilegale de paduri a fost prioritatea zero a mandatului meu

Combaterea si reducerea taierilor ilegale de paduri a reprezentat prioritatea zero a mandatului meu de ministru delegat la Ape, Paduri si Piscicultura, a declarat, miercuri, Lucia Varga, dupa anuntarea demisiei din coalitia guvernamentala condusa de Victor Ponta.

‘Prioritatea zero in timpul mandatului meu a fost reducerea taierilor ilegale de paduri si sprijinirea agentilor economici din industria lemnului pentru a valorifica superior lemnul si pe care le voi urmari si din postura de parlamentar’, a spus Varga.

Fostul ministru delegat a reamintit actele normative propuse de departamentul pe care l-a condus si care se afla in circuitul de avizare.

‘Avem, de asemenea, in circuitul de avizare ministeriala acte normative importante care sper sa fie avizate, sa intre in Guvern, pentru ca sunt documente strategice. Ma refer aici la Legea privind redimensionarea Luncii Dunarii, hotararea de guvern privind aprobarea planurilor de amenajare a bazinelor hidrografice si hotararea de guvern pentru transferul terenurilor de la Agentia Domeniilor Statului catre Romsilva, pentru a putea face perdelele forestiere pe autostrada A2. De asemenea, avem in dezbatere publica strategia in domeniul piscicol si Legea vanatorii. Le voi urmari si sper ca ministri care vor veni in acest portofoliu sa continue acest efort al meu. Este important sa existe o continuitate in managementul acestor resurse. Eu nu am schimbat directorii tehnici, nu am schimbat directorii nici la Ape nici la Paduri, am continuat aceasta munca impreuna cu ei, doar ca am impus rigoare, am impus o disciplina suplimentara, corectitudine si am utilizat si beneficiat de expertiza lor profesionala’, a explicat Lucia Varga.

Aceasta a mai precizat ca au fost incheiate cinci protocoale de colaborare cu organizatii neguvernamentale, cu WWF, Wide Carpathia, cu asociatia Mai Mult Verde si acestea au fost asumate si avizate de specialisti.

‘Am initiat noul Cod Silvic si actul normativ a fost aprobat de Guvern, a fost semnat de 13 ministri, inclusiv Legea contraventiilor silvice. Voi urmari ce se va intampla in Parlament si ce va face Guvernul in ce priveste aceste acte normative. Este greu sa-ti retragi semnatura de pe un act normativ pe care tocmai l-ai avizat. Sper, de asemenea, ca toate celelalte acte normative pe care le-a avizat Guvernul, dar nu le-a publicat in Monitorul Oficial, sa aiba timp sa le publice si ma refer aici la hotararea de guvern privind circulatia masei lemnoase, care este de cinci luni aprobata de Guvern si nepublicata’, a apreciat fostul ministru.

Dupa demisia ministrului delegat Lucia Varga, actualul ministru al Mediului, Rovana Plumb, va prelua functia de ministru delegat interimar pentru Ape, Paduri si Piscicultura.

Miercuri dimineata, ministrii liberali Mariana Campeanu, Eugen Nicolaescu, Gigel Stirbu, Ramona Manescu, Mihai Voicu, Lucia Varga si Cristian David si-au anuntat demisia din functii, dupa ce, marti seara, conducerea PNL a anuntat iesirea de la guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.