Lucrarile la groapa ecologica de la Tutora sunt in plina desfasurare

Lucrarile la groapa ecologica de la Tutora sunt in plina desfasurare

Presedintele Consiliului Judetean le-a prezentat astazi primarilor din judet importanta realizarii unei gropi ecologice . Constantin Simirad a declarat ca un astfel de proiect trebui pus in aplicare pentru a putea respecta normele impuse de Uniunea Europeana pentru protejarea mediului. Presedintele Consiliului Judetean, Constantin Simirad, a precizat ca groapa ecologica de la Tutora este necesara pentru a asigura locuitorilor un mediu curat si sanatos.

” Fiecare familie, fiecare cetatean, gospodarie va avea un container care se va ridica ritmic , astfel incat sa nu mai avem probleme in ceea ce priveste aspectul mediului incojurator de la comune si sate . Se stie ca pana acum politica era de a se arunca totul la grala , lucru foarte pagubos pentru ca grala se umple de apa , aceasta apa ajunge in raul Prut si mai apoi o colecta si o tranformam in apa potabila”,a precizat Constantin Simirad, presedintele Consilului Judetean Iasi .

Unii primarii din judet si-au aratat nedumerirea.

” Cine vine si colecteaza acolo are un pret . Daca vine cu 100 metri cubi de gunoi platestete pretul respectiv , poate sa vina mai multi operatori sa aduca gunoi acolo?”,a precizat Timofte Stefan, primar Tomesti .

Groapa ecologica de la Tutora ar trebui finalizata in 2015. Valoarea proiectelui se ridica la 70 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *