Lucrarile la parcul fotovoltaic Cirligele vor incepe in aceasta primavara

Lucrarile la parcul fotovoltaic Cirligele vor incepe in aceasta primavara
Lucrarile la parcul fotovoltaic Cirligele vor incepe in aceasta primavara

Lucrarile de construire a parcului fotovoltaic, care va fi amplasat pe raza teritorial administrativa a comunei Cirligele, vor incepe in aceasta primavara. Lucrarile constau in amplasarea a peste 60 de mii de panouri fotovoltaice pe o suprafata de 31 hectare de teren aflate in domeniul public al comunei. Investitia este in valoare de 18 milioane euro. Primarul Stefan Moscu a precizat ca investitia va fi amplasata in amonte, pe partea stanga a Raului Milcov, in apropierea fostei gropi de gunoi a orasului Focsani. „Lucrarile constau in amplasarea a peste 60 de mii de panouri fotovoltaice pe parcursul a trei luni de zile, atat cat este prevazut sa dureze amplasarea acestor panouri“, a precizat primarul Stefan Moscu.

Acesta a sustinut ca investitiile permit localitatilor sa se dezvolte, sa creeze noi locuri de munca si sa aduca bani la bugetul local. „Astfel de investitii inseamna venituri suplimentare pentru autoritatile locale. De exemplu, numai redeventa pentru concesionarea terenului pentru aceasta investitie este de 60 mii lei anual, la care se mai adauga impozitele si taxele locale.

Orice investitie inseamna venituri la bugetul local si creeaza o anumita independenta financiara“, a aratat primarul Stefan Moscu.

De asemenea, concomitent cu constructia Parcului Fotovoltaic, se va moderniza iluminatul public din comuna prin montarea unui numar de 200 de lampi economice cu led, actiune in urma careia se vor reduce considerabil costurile cu iluminatul public din comuna. ,, Accesarea de fonduri europene nerambursabile, comuna Cirligele fiind beneficiara unui proiect european pentru dezvoltarea infrastructurii locale in valoare de 2, 5 milioane euro, si atragerea investitorilor privati in localitate, atat romani cat si straini, reprezinta cheia dezvoltarii localitatilor, in special a celor rurale ale caror fonduri locale sunt insuficiente pentru implementarea de proiecte de dezvoltare locala majore“, a afirmat Stefan Moscu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente