Lucrarile la parcurile eoliene incep in primavara

0
381
Primarul din Saraiu, Vasile B?jan: „Din totalul de sase investitori interesa?i s? construiasc? eoliene, trei vor începe lucr?rile în aprilie, anul viitor. Cei trei vor ridica, în total, 144 de turbine eoliene”
Primarul din Saraiu, Vasile Băjan: „Din totalul de sase investitori interesaţi să construiască eoliene, trei vor începe lucrările în aprilie, anul viitor. Cei trei vor ridica, în total, 144 de turbine eoliene”
Primarul din Saraiu, Vasile Bajan: „Din totalul de sase investitori interesati sa construiasca eoliene, trei vor incepe lucrarile in aprilie, anul viitor. Cei trei vor ridica, in total, 144 de turbine eoliene”
Primarul din Saraiu, Vasile Bajan: „Din totalul de sase investitori interesati sa construiasca eoliene, trei vor incepe lucrarile in aprilie, anul viitor. Cei trei vor ridica, in total, 144 de turbine eoliene”

De cativa ani, Primaria Saraiu este in discutii cu mai multi investitori straini care doresc sa dezvolte afaceri pe terenurile din extravilanul comunei. Investitorii straini au gasit vreme potrivita pentru infiintarea unor parcuri eoliene pe terenurile din localitatile Saraiu si Dulgheru. Unele terenuri apartin Consiliului Local Saraiu, dar majoritatea sunt proprietate privata si, prin urmare, drepturile financiare revin fiecarui proprietar in parte. Vestea buna este ca, de anul viitor, firmele vor incepe lucrarile pentru constructia parcurilor. Primarul comunei, Vasile Bajan, a declarat ca sase investitori, dintre care cinci sunt straini, sunt interesati sa construiasca eoliene in comuna. „Din totalul de sase investitori interesati, care au depuse documentatiile la Primarie, cu siguranta, trei vor incepe lucrarile in aprilie anul viitor. Este vorba de investitori francezi, cehi si o firma romaneasca. In total, cei trei vor ridica 144 de turbine eoliene insa, in total, conform documentatiei pe care o avem deja, parcul va avea aprox. 300 de eoliene. Eu am eliberat deja doua certificate de urbanism, alte doua firme le-au primit de la Consiliul Judetean Constanta, iar autorizatiile de construire le eliberam in primavara”, a mai spus primarul.

Investitiile inseamna crearea de locuri de munca, iar proiectele se pliaza perfect pe nevoile din judetul Constanta. „Sunt deschis pentru orice fel de investitii, de orice natura. Am convingerea ca daca vine o firma si investeste si angajeaza chiar si o singura persoana tot e un castig pentru noi. Intr-o familie e foarte important chiar si un venit”, a mai declarat Bajan. El spune ca asteapta in continuare investitori pentru a dezvolta comuna. „Pentru inceput, o sa avem in jur de 300 de eoliene. Eu oricum mai am teren pentru astfel de investitii, dispun de locatii potrivite. Cand o sa inceapa impozitarea, din discutiile cu alti primari, am aflat ca la buget vin cam cinci milioane de euro anual”, a declarat primarul din Saraiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.