Lumea pe cale de disparitie

incalzirea globala“Omul si-a pierdut capacitatea de a prevede si de a preveni. Va distruge planeta intr-un final.“(Albert Schweitzer)

Planeta Pamant are o vechime de 4,6 milioane de ani. Daca am condensa aceasta perioada intr-un concept accesibil tuturor, am putea asemana Pamantul cu o persoane in varsta de 46 de ani. Nu se stie nimic despre primii sapte ani din viata acestei persoane, iar despre perioada urmatoare exista informatii ambigue, in schimb, se stie ca abia la varsta de 42 de ani a inceput sa se dezvolte.
Dinozaurii si reptilele mari nu au aparut decat in urma cu un an, cand planeta avea 45 de ani. Mamiferele au aparut abia in urma cu 5 luni; la mijlocul saptamanii trecute, maimutele au evoluat in oameni, iar in week-end a avut loc ultima era glaciara.
Omul modern este prezent de acum 4 ore. In ultima ora, am descoperit agricultura. Revolutia industriala a inceput in urma cu un minut. In timpul acestor 60 de secunde de timp biologic, oamenii au reusit sa distruga Paradisul.
Am cauzat disparitia a sute de specii de animale, am scotocit planeta in cautarea combustibilului si acum stam, asemenea unor copii dobitoci, bucurandu-ne de puterea dobandita, la un pas de distrugerea in masa si de distrugerea efectiva a oazei de viata din sistemul solar.
Suntem rapizi, nu gluma!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente