Lupta impotriva schimbarilor climatice are incepand de astazi 5 noi tineri ambasadori

Prefectul Sorin Răducan, la simpozionul cu tema „Clima: De la cunoaştere la acţiune”, organizat de Centrul Meteorologic Regional Oltenia
Lupta impotriva schimbarilor climatice are incepand de astazi 5 noi tineri ambasadori
Lupta impotriva schimbarilor climatice are incepand de astazi 5 noi tineri ambasadori

5 elevi provenind de la scoli din judetele Prahova, Bacau, Dambovita, Hunedoara si din Bucuresti sunt de astazi noii ambsadori ai luptei impotriva schimbarilor climatice, fiind premiati de catre ambasadoarul Norvegiei la Bucuresti, Excelenta Sa Doamna TOVE Bruvik Westberg, in cadrul galei de premiere a concursului Tinerii Ambasadori in Lupta cu Schimbarile Climatice, desfasurata astazi, 17 decembrie, in incinta Muzeului Botanic din cadrul Gradinii Botanice “D. Brandza” a Universitatii din Bucuresti.

Micii ambasadori au convins ju­riul ca sunt constienti de efectele negative ale activitatii umane care duc la schimbari climatice si s-au dovedit buni si talentati comunicatori, aratand ca stiu sa trimita mai departe mesajul  despre importanta unui mediu sanatos. Drept rasplata, ei au fost premiati cu tablete achizitionate in cadrul proiectului si carti si alte materiale educationale oferite de Didactica Publishing House si SC Eco-Rom Ambalaje SA.

Cu aceasta ocazie, Excelenta Sa Doamna TOVE Bruvik Westberg a aratat ca: ”Potrivit studiilor ONU, copiii sunt cei mai vulnerabili la schimbarile climatice. De aceea, este important pentru ei sa invete ce reprezinta schimbarile climatice si cum contribuie umanitatea la acestea. Tinerii sunt cei mai in masura pentru a face trecerea spre o economie mai verde. Tinerii sunt adesea cei mai curajosi si creativi. Prin urmare, este important sa educam tanara generatie cu privire la schimbarile climatice si sa traim cu increderea ca ei sunt parte a solutiilor pentru un viitor mai bun.”

Totodata, Lavinia Andrei, presedintele fundatiei TERRA Mileniul III a observat ca: ” In cadrul concursului Tinerii Ambasadori, elevii au demonstrat ca sunt constienti de cauzele si efectele schimbarilor climatice. Fiecare lucrare inscrisa in concurs este si un mesaj adresat factorilor de decizie transmis tocmai in perioada in care la Lima in Peru, liderii din intreaga lume negociau masurile ce urmau a fi luate privind schimbarile climatice. Mesajul lor este clar, nu mai este timp de pierdut, trebuie sa actionam cat mai repede. Speram ca pe viitor vocea copiilor, a celor care vor trebui sa traiasca in conditiile de mediu pe care noi le lasam in urma, sa fie mai bine auzita de catre acestia.”

Cei 5 mici ambasadori sunt:

COZLOSCHE Olga Teodora, eleva in clasa a V-a la Scoala Gimnaziala Sfanta Vineri Ploiesti, Prahova;

CHITU Ana Maria, clasa a VI-a la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu Bucuresti;

FLOREA Teodora,clasa a VII-a la Liceul Teoretic I.L. Caragiale Moreni, Dambovita;

PALISTAN Daria Maria, clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala Palanca, Bacau;

si

IOVAN Mihaela Alexandra, clasa a VII-a la Scoala Gimnaziala nr. 7 Petrosani, Hunedoara – premiul de popularitate

Membrii juriului:

Mihai Enescu – Fundatia TERRA Mileniul III Bucuresti;

Ion Zamfir – Asociatia Prietenii Pamantului Galati;

Ciprian Stanciu – Asociatia Floarea Reginei Sinaia;

Lorita Constantinescu – S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A. Bucuresti;

Florentina Ion – Didactica Publishing House.

Concursul face parte din proiectul Tinerii Ambasadori in Lupta cu Schimbarile Climatice implementat de catre  Fundatia TERRA Mileniul III in parteneriat cu asociatiile “Prietenii Pamantului” si „Clubul de Ecologie si Turism Floarea Reginei Sinaia”, in perioada iulie 2014 – decembrie 2015. Proiectul isi propune cresterea gradului de instruire a elevilor si profesorilor privind cauzele si efectele schimbarilor climatice, constientizarea comunitatilor locale cu privire la acest fenomen si influentarea politicilor publice privind educatia pentru mediu. Printre activitatile din proiect se numara sesiuni de training cu profesorii selectati, dezvoltarea unor materiale didactice specifice, vizite de studiu, campanii de constientizare la nivel local si altele.

Detalii despre proiect si concurs se gasesc pe pagina web a proiectului www.eschools.ro si pe pagina de Facebook: www.facebook.com/tineriiambasadori.

Proiectul Tinerii Ambasadori in Lupta cu Schimbarile Climatice beneficiaza de o finantare prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, in valoare de 139.485 euro din care 14.580 euro reprezinta contributie proprie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *