IKEA Baneasa da startul refolosirii si reciclarii mobilei in perioada 20 decembrie – 26 ianuarie

Magazinul IKEA  da startul refolosirii si reciclarii mobilei
Magazinul IKEA da startul refolosirii si reciclarii mobilei

Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa da startul reciclarii si refolosirii pieselor de mobilier vechi. Astfel, oricine va aduce in perioada 20 decembrie – 26 ianuarie piese de mobilier vechi, va primi in schimbul fiecarui articol un voucher de 20 de Lei (in limita a 5 vouchere), care va putea fi utilizat numai in Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa. Piesele de mobilier returnate de consumatori vor fi selectate de asociatii caritabile partenere.

Prin aceasta initiativa, Compania IKEA isi propune sa contribuie la o viata de zi cu zi mai buna pentru oameni si pentru mediu – oferindu-le asociatiilor caritabile posibilitatea de a selecta cele mai bune piese returnate, si trimitandu-le pe restul catre reciclare, astfel incat sa elimine orice impact negativ asupra mediului. Astfel, componentele de plastic si metal vor fi reciclate, iar componentele nereciclabile vor fi incinerate pentru a genera energie intr-un mediu controlat, fara efecte negative.

„Ne dorim sa oferim o solutie simpla de a refolosi si recicla mobilierul vechi, in mod responsabil, cu grija si respect fata de oameni si fata de resurse. Inchiderea ciclului de viata a produselor de mobilier – fie prin refolosirea de catre cei care au cea mai mare nevoie, fie prin reciclare – este in stransa legatura cu obiectivele noastre de business. Responsabilitatea pentru oameni si mediu este o prioritate pentru compania IKEA”, a subliniat Cornel Oprisan, Retail Manager IKEA Romania.

Toti cei care vor aduce mobilierul vechi la Magazinul IKEA vor avea la dispozitie un container special amenajat. Cei care vor dori sa predea mobila, se vor putea adresa departamentului Relatii cu Clientii, fie la telefon, fie direct in magazin. In schimbul fiecarui obiect predat, clientii vor primi cate un voucher de 20 de lei, in limita a 5 vouchere de persoana.

In plus, pentru a veni in intampinarea clientilor care isi doresc un brad natural de Craciun, dar si o solutie pentru reciclarea acestuia, magazinul IKEA ofera posibilitatea reciclarii brazilor. Astfel, membrii IKEA FAMILY care vor cumpara un pom de Craciun de la punctul de vanzare din fata magazinului IKEA si il vor aduce dupa sarbatori impreuna cu bonul de casa, vor primi un voucher de 20 de Lei, valabil doar in magazinul IKEA. Brazii adusi de clienti in intervalul 3 ianuarie – 31 ianuarie vor fi colectati si predati unei companii care se ocupa de gestionarea deseurilor.

IKEA este o companie de retail mobilier si decoratiuni, de origine suedeza, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost inregistrata in 1943, in Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din initialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma: Agunnaryd. Compania IKEA detinea, in august 2012, peste 338 de magazine in 40 de tari sau teritorii, dintre care 39 de magazine erau francize detinute de alte companii decat IKEA Group.

Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group. Detalii pe www.ikea.ro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente