Mai multa energie verde in America si Europa

0
379
Ministerul Economiei a semnat contracte de 670 milioane lei din fonduri UE pentru energie verde

Mai bine de jumatate dintre noile surse de electricitate adaugate anul trecut in America si Europa sunt surse regenerabile, precum cele eoliene sau solare, se arata intr-un raport al Agentiei Internationale a Energiei si Natiunile Unite.energie verde

De asemenea, anul trecut s-a inregistrat un numar record de surse de energie verde adaugate la retelele electrice, acesta fiind rezultatul dezvoltarii economiilor emergente din Brazilia, India si China.

„In 2009, China a produs 40% din totalul de energie solara si 30% din cea eoliana, in comparatie cu 10% in 2007”, se arata in raportul Renewable Energy Policy Network for the 21st Century (REN21).

Dintr-un supliment total de energie regenerabila, de 80 gigawatti (GW), China a contribuit cu 37 GW, mai mult decat orice alta tara, informeaza Reuters.

Chiar daca multe tari s-au confruntat cu criza financiara si preturi scazute ale petrolului, totusi capacitatea energiilor regenerabile a crescut, inclusiv a energiei fotovoltaice, la 53%, si a energiei eoliene, la 32%.

Cea mai mare crestere a utilizarii energiilor regenerabile s-a inregistrat in Europa, unde majoritatea investitorilor au fost nesiguri din cauza crizei financiare.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.