Mai multe companii de energie solara dau China in judecata

0
427
Spania suprataxeaza energia regenerabila dupa ce a subventionat-o
Spania suprataxeaza energia regenerabila dupa ce a subventionat-o
Mai multe companii de energie solara dau China in judecata

Companiile de stat chineze sunt acuzate de un grup de companii energetice europene de practicarea unor preturi de dumping. Acestea au deschis un proces impotriva Chinei si cauta sprijinul Comisiei Europene, in incercarea de a limita importurile ieftine.

Plangerea a fost facuta de 25 de companii, in principal din Germania, Italia si Spania, fiind sprijinita de catre „majoritatea” companiilor solare europene, informeaza Deutsche Welle.

Principala acuza adusa impotriva companiilor chineze este aceea ca au vandut „sub pretul pietei”, ceea ce aduce prejudicii companiilor locale care sunt afectate de o astfel de concurenta neloiala.

Drept raspuns, companiile chineze au acuzat existenta unui razboi comercial, solicitand guvernului chinez sa adopte „toate masurile necesare” pentru a proteja interesele industriei energetice solare a tarii.

„Daca UE va urma precedentul creat de catre SUA si va lansa o investigatie anti-dumping, industria energetica chineza va suferi o lovitura fatala”, a declarat un reprezentant industrial.

Aproape 60 de procente din exporturile chineze din aceasta industrie sunt exportate catre Europa, cu o valoare de 35.8 miliarde de dolari pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.