CEZ a decis sa-si reduca cu doua treimi planurile vizand constructia de noi parcuri eoliene in Romania

Grupul ceh de utilitati CEZ a decis sa-si reduca cu doua treimi planurile vizand constructia de noi parcuri eoliene in Romania
Grupul ceh de utilitati CEZ a decis sa-si reduca cu doua treimi planurile vizand constructia de noi parcuri eoliene in Romania

Grupul ceh de utilitati CEZ a decis sa-si reduca cu doua treimi planurile vizand constructia de noi parcuri eoliene in Romania, din cauza incertitudinilor privind certificatele ecologice, dar si ca urmare a cresterii necesitatilor de finantare pentru proiectele din Cehia, informeaza Bloomberg.

Pana in 2016, CEZ intentioneaza sa construiasca in Romania parcuri eoliene cu o capacitate de 300 de megawati, comparativ cu planul anterior care viza construirea unor capacitati de 1.000 de megawati, a declarat joi directorul CEZ Romania, Jan Veskrna. ‘Am decis sa reducem capacitatea insa intervalul de timp ramane acelasi, 2016’, a subliniat Veskrna. Acesta a subliniat ca aceasta reducere vine atat pe fondul discutiilor privind certificatele ecologice dar si ca urmare a deciziei actionarilor CEZ de a da prioritate proiectului vizand construire a doua noi unitati la centrala nucleara de la Temelin (Cehia).

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, a declarat joi ca legea privind privind acordarea ‘certificatelor verzi’ va fi modificata.

‘Avem in prezent un proiect cu o capacitate de 240 de megawati care asteapta aprobarea de la Praga. Conducerea societatii asteapta sa vada care va fi rezultatul dezbaterilor referitoare la certificatele ecologice. Daca va fi ceva dramatic atunci cu siguranta ne va afecta decizia’, a declarat Jan Veskrna.

Anul trecut, CEZ a finalizat in zona Dobrogea cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente