Managementul conservativ al biodiversitatii in Parcul National Domogled – Valea Cernei

Managementul conservativ al biodiversitatii in Parcul National Domogled – Valea Cernei

Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial pentru Infrastructura de Mediu Timisoara pentru Regiunea 5 Vest anunta semnarea contractului de finantare, din fonduri europene nerambursabile, pentru proiectul „Managementul conservativ al biodiversitatii in Parcul National Domogled – Valea Cernei, ca sit Natura 2000“.

Obiectivul proiectului este acela de imbunatatire a conservarii biodiversitatii si a patrimoniului natural al sitului Natura 2000 Domogled – Valea Cernei, prin elaborarea planului de management, construirea unui centru de vizitare, constientizarea populatiei si cresterea capacitatii institutionale de gestionare a parcului. Principala activitate a proiectului o constituie elaborarea planului de management al ariei naturale protejate, activitate care presupune inventarierea, cartarea, evaluarea statutului de conservare, precum si evaluarea strategiei de conservare pentru 70 de specii si 25 de habitate de importanta comunitara.

Proiectul mai are in vedere si construirea unui centru de vizitare, care va juca un rol important in promovarea ariei protejate si, implicit, in conservarea biodiversitatii si dezvoltarea durabila a zonei. Perioada de implementare a proiectului, cu valoarea de 10.305.108 lei, este august 2012 – iulie 2015.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente