Campanie de colectare a deseurilor electrice de la firme

Campanie de colectare a deseurilor electrice de la firme

In perioada septembrie – noiembrie, se va derula, pe intreg teritoriul Rominiei, o campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), inclusiv becuri economice si tuburi fluorescente, intitulata “Ziua Verde in organizatia ta”.

In perioada campaniei, institutiile de stat sau companiile private vor beneficia de ridicarea gratuita, de la sediile lor, a deseurilor de echipamente electrice si electronice (cantitate minima pentru o ridicare – 100 kg), inclusiv a surselor de lumina (cantitate minima pentru o ridicare – 20 kg). Pentru aceasta, Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) a semnat deja protocoale de colaborare cu Asociatiile Colective Ecotic, Recolamp, Environ si SNRB (Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor).

Ca urmare a Protocolului semnat cu Asociatia Environ se va derula o campanie la nivel national intitulata “Baterel si Lumea Non-E”, care se adreseaza elevilor din ciclurile primar, gimnazial si liceal, dar si cadrelor didactice. Proiectul are ca scop realizarea unei retele nationale de colectare si reciclare selectiva (in special a DEEE si a bateriilor si acumulatorilor uzati). In unitatile scolare va fi distribuit material didactic auxiliar sub forma unui Ghid de colectare selectiva cu modele practice – Lumea NON-E – structurat pe teme care vizeaza ecologia, efectele nocive ale deseurilor asupra mediului, colectarea si reciclarea a 10 tipuri de deseuri: hirtie, PET, sticla (alba si colorata), textile, anvelope, metale feroase si neferoase, DEEE, baterii, materiale de constructii.

Asociatiile Colective asigura resursele financiare necesare initierii periodice de proiecte, campanii si activitati de informare a populatiei si a mediului de afaceri si institutional cu privire la stimularea colectarii DEEE si DBA, asigura organizarea si derularea proiectelor si campaniilor de informare, realizeaza si pun la dispozitia publicului si a mediului de afaceri materiale informative cu privire la gestionarea acestor tipuri de deseuri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente