MAPDR a realizat lucrari de reconstructie ecologica pe 810 ha din 1.915 ha propuse pentru 2009

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a realizat pana in prezent lucrari de reconstructue ecologica pe 810 hectare din cele 1.915 hectare propuse pentru 2009 si a cheltuit 28,2 mil. lei, reprezentand circa 45% din bugetul alocat, potrivit datelor furnizate NewsIn de MAPDR.impaduriri

“Bugetul anului curent pentru reconstructie ecologica este de 63,1 milioane lei, iar din acest s-au efectuat plati care insumeaza 28,2 mil. lei, pentru infiintarea plantatiilor si intretinerea celor existente”, se arata in datele Ministerului Agriculturii.

Potrivit MAPDR, pana in prezent s-au realizat lucrari de reconstructue ecologica, in principal, in judetele Vrancea, Prahova, Dolj, Olt, Suceava, Botosani, Neamt, Timis, Caras-Severin, Teleorman, Cluj si Bihor.

De asemenea, conform ministerului de resort, circa 8.000 de hectare necesita reconstructie ecologica, la nivel national. “Avem in stoc documentatii tehnice pentru circa 8.000 de hectare, in judetele Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Suceava, Teleorman, Timis si Vaslui”, arata Ministerul Agriculturii.

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale este coordonatorul tehnic al actiunilor de ameliorare a terenurilor degradate prin impadurire.

Reconstructia ecologica forestiera, prin impadurirea terenurilor degradate, inapte pentru folosinte agricole, precum si a terenurilor neproductive are ca scop principal protejarea solului, refacerea echilibrului hidrologic si imbunatatirea conditiilor de mediu.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente