Maramures: Contractul de prefinantare a proiectului de management integrat al deseurilor ar putea fi semnat luna aceasta

0
480
Baia Mare: Primarii din jude? au dat aviz favorabil proiectului depozitului ecologic
Baia Mare: Primarii din judeţ au dat aviz favorabil proiectului depozitului ecologic
Maramures: Contractul de prefinantare a proiectului de management integrat al deseurilor ar putea fi semnat luna aceasta

Luna noiembrie ar putea pune capat unui lung sir de probleme generate de proiectul de management integrat al deseurilor, pentru ca este posibil sa se semneze contractul de prefinantare. Anuntul a fost facut de ministrul Mediului cu ocazia vizitei sale in Baia Mare. Rovana Plumb a aratat ca Maramuresul e foarte aproape sa obtina cele 50 de milioane de euro.

De vreo sase ani incoace, autoritatile maramuresene se chinuie sa implementeze proiectul, dar in tot acest timp nu s-a dus la bun sfarsit nici macar documentatia necesara obtinerii banilor necesari pentru infiintarea rampelor de gunoi ecologice.

“La nivelul judetului Maramures avem pe sistemul de management integrat al deseurilor un proiect de 50,6 milioane de euro si pana la sfarsitul lunii noiembrie documentul de pozitie va fi semnat”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Mediului.

Inca din faza de documente, multe sincope au fost in ce priveste derularea proiectulu. Cele mai recente dureri de cap le-a creat sefilor Consiliului Judetean chiar primarul din Farcasa, Ioan Stejeran, care a anuntat in vara ca nu mai este de acord cu amplasarea depozitului ecologic pe teritoriul comunei. Acum, ministrul a fost asigurat ca s-a ajuns la o intelegere cu alesul maramuresean, iar documntele sunt in ordine si actele se pot semna.

”Terenul este in proprietatea Consiliului Judetean, prin hotararea Consiliului Local al celor din Farcasa, exista toata documentatia transmisa catre Ministerul Mediului. Suntem in procedura finala si pana la mijlocul lunii noiembrie probabil ca se va semna contractul de prefinantare, lucru pe care il asteptam cu totii de ceva ani”, a spus Gabriel Zetea, vicepresedintele CJ Maramures.

Potrivit acestui proiect, in Maramures urmeaza sa fie construit un depozit ecologic in localitatea Sarbi, statie de trasfer si sortare in Sighetu Marmatiei, statie de trasfer in Targu Lapus si sapte centre de colectare a deseurilor voluminoase in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Borsa, Seini, Somcuta Mare si Targu Lapus. Intentiile mai vechi ale reprezentantilor administratiei publice erau acelea de a finaliza proiectul inainte de 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.