Mars pentru reciclarea aluminiului

Tinerii lanseaza un apel cu privire la necesitatea reutilizarii materialelor reciclabile

Proiectul “100% Aluminiu”, care se va desfasura vineri, la Mamaia, apartine unei asociatii studentesti care sustine nevoia de a pastra un mediu curat.
reciclarea aluminiului
Campania de constientizare si informare cu privire la necesitatea reciclarii aluminiului, initiata de Asociatia Internationala a Studentilor in Stiinte Economice si Comerciale (AIESEC) Constanta, se va derula pe parcursul zilei de 22 august, pe plaja cazinoului din statiunea Mamaia.

Potrivit organizatorilor, scopul manifestarii este acela de a creste gradul de constientizare a populatiei, agentilor economici si a autoritatilor publice locale cu privire la necesitatea reciclarii aluminiului.

La eveniment vor participa nu mai putin de 100 de voluntari: studenti, elevi de liceu, fosti membri AIESEC, actuali oameni de afaceri/antreprenori.

Printr-o serie de activitati desfasurate de-a lungul intregii statiuni se va urmari propagarea ideii de reciclare, a avantajelor pe care le prezinta reutilizarea materialelor reciclabile, a nevoii de a pastra un mediu curat, sustinand astfel dezvoltarea durabila.

Pentru ca educarea publicului este o misiune destul de grea, voluntarii ecologisti au elaborat deja un plan de actiune, care se va desfasura pe trei sectiuni.

Sesiuni interactive cu turistii

Pentru inceput vor colecta aluminiu, unul dintre materialele ce se pot recicla integral, atat de pe spatiile statiunii, dar si de la barurile, localurile si alte unitati de alimentatie publica ce-si desfasoara activitatea in Mamaia.

Urmatorul pas este marsul, organizat de-a lungul statiunii, care va avea 100 de participanti si va fi realizat in colaborare cu ONG-urile partenere. Pe parcursul marsului, participantii se vor imparti in doua grupuri ce se vor deplasa din cele doua capete ale statiunii spre locul unde se afla locatia celorlalte evenimente ale zilei: plaja cazinoului din Mamaia.

Participantii vor atrage atentia turistilor de pe plaja cu privire la reciclarea aluminiului si importanta unui asemenea gest, vor imparti brosuri cu informatii referitoare la tema campaniei si vor milita pentru o reciclare a dozelor de aluminiu.

Nu vor lipsi nici sesiunile interactive cu turistii prezenti pe plaja. Ele vor fi sustinute de catre reprezentantii a trei ONG-uri, unde se va prezenta avantajul reciclarii si efectele ei asupra mediului social, economic si al mediului inconjurator.

Activitatile vor lua forma unor jocuri (stafeta, fotbal, creativitate) ce vor pune in evidenta tema proiectului. Va exista si un loc special amenajat pentru copii, unde vor fi organizate concursuri de creativitate cu tematica reciclarii aluminiului.

De asemenea, vor exista si premii din partea partenerilor evenimentului pentru turistii care vor veni la locul manifestarii cu o doza din aluminiu.

Parteneriat cu Universitatea “Ovidius”

Tot in cadrul campaniei se va realiza un parteneriat cu Universitatea “Ovidius” din Constanta. Acesta va consta in postarea de afise de informare cu privire la campania “100% Aluminiu”.

Ulterior, prin reciclarea si valorificarea materialelor din aluminiu colectate, vor fi achizitionate cosuri pentru sortarea selectiva a gunoaielor, pentru Universitate.

AIESEC este cea mai mare organizatie de tineret din lume, care, in Romania, a luat fiinta in 1990, avand in prezent 13 comitete locale, in cele mai importante centre universitare ale tarii.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente