Marsul broscutelor

1
500

Peste 500 de prichindei, elevi ai scolii generale „Ioan Alexandru Bratescu-Voinesti” din Targoviste au inceput anul 2009 prin organizarea unui mars ecologic intitulat „Marsul Broscutelor”.
marsul broscutelor
Numele operatiunii vine de la echipamentul complet verde a copiilor, iar evenimentul are o amploare internationala, desfasurandu-se, concomintent in mai multe tari. „Marsul broscutelor” este proiect international numit ENO-schimbari climatice, pornit din Finlanda si la care participa anul acesta peste 100 de tari si peste 730 de scoli.

Micutele broscute de la noi din tara au marsaluit prin Piata Tricolorului din Targoviste purtand bannere, pancarde si tricouri, pe care scria „Plantati Copaci„, „Nu mai poluati„, „Mergeti cu bicicleta„, au strigat ” Vrem spatii verzi” si au impartit trecatorilor fluturasi prin care atentionau asupra pericolului adus de schimbarile climatice.

Elevii au avut si o mascota-broscuta Frank, care sa atraga si ea atentia asupra efectelor poluarii din intreaga lume. In plus, copiii au verificat, cu ajutorul unor chestionare, ce stiu parintii si vecinii lor despre protejarea mediului, pe care i-au pus sa promita ca vor avea grija pe viitor de natura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.