Marsul global pentru actiune climatica

pai nu mai vorbi a
pai nu mai vorbi a
pai nu mai vorbi a

Pe 21 septembrie, orele 16:30, va avea loc in Bucuresti `Marsul oamenilor pentru actiune climatica`, punct de pornire Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Sincai, statia de metrou Tineretului).

Context local:

Cetatenii din Romania sunt implicati si informati, societatea civila este din ce in ce mai puternica si mai vizibila.

AVAAZ a initiat campania la nivel global, iar un grup de cetateni, grupuri informale si organizatii non-guvernamentale din Bucuresti pun si Romania pe harta lumii, in semn de solidaritate si implicare civica. Sunt anuntate actiuni similare in Cluj, Iasi si Brasov.

Locuitorii Bucurestiului iau atitudine pentru a schimba cursul istoriei. Vrem o economie care sa lucreze pentru oameni si planeta, vrem o lume sigura, ferita de dezastrele produse de schimbarile climatice, o lume cu apa, aer si pamant curat, cu servicii bune si comunitati sanatoase. O lume 100% curata!

Se vor anunta ateliere, proiectii, piesa de teatru, evenimentul fiind in curs de actualizare.

Context global:

Duminica, 21 septembrie, cu doar doua zile inaintea summit-ului climatic organizat de ONU, membrii Avaaz, organizatii non-guvernamentale, dar si simpli cetateni din toata lumea vor lua parte la Marsul global pentru actiune climatica. Liderii lumii cred ca multora dintre noi nu le pasa de schimbarile climatice, asa ca nu dau importanta cuvenita acestui subiect.

Pe 21 septembrie, avem o sansa fara precedent de a le dovedi ca se inseala, prin participarea la cel mai mare mars pentru actiune climatica din istorie.

Summitul ONU (23 septembrie) la nivel inalt – Liderii lumii au fost invitati personal de Secretarul General al ONU la New York, pentru a prezenta angajamentele pe care tarile lor sunt gata sa si le asume in eforturile de a opri schimbarile climatice. Niste angajamente ferme pot deschide calea catre un acord ambitios.

Detalii: Pagina de facebook AVAAZ Bucharest Climate March

Evenimentul https://www.facebook.com/events/1546181392271285/

Marsul este sustinut de catre: Coalitia pentru Mediu Fundatia Eco Civica Fundatia Terra Mileniul III Activisti Fara Frontiere Asociatia Edelvais Romania fara Ei Romania Vie Federatia Biciclistilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *