Masina ce merge cu ciocolata

0
640
Ciocolata ajut? la îmbun?t??irea performan?elor cognitive
Ciocolata ajută la îmbunătăţirea performanţelor cognitive

O moua masina de curse construita din vegetale si pusa in miscare de ciocolata va atinge, la lansarea de luna viitoare, o viteza de 145 mile (peste 200km/h).
ciocolata
Fibrele vegetale sunt combinate cu rasini pentru producerea partilor componente ale masinii iar uleiurile din ciocolata sunt rafinate pentru a produce combustibil.
Designerii spera ca aceasta tehnologie prietenoasa mediului utilizata pentru masina lor sa fie adoptata de echipele de Formula 1 cum sunt McLaren si campionii mondiali Ferrari.
Masina, denumita Eco F3, are maneta de viteze fabricata din morcovi, corpul din cartofi si scaunul din soia.
Utilizeaza lubricanti pe baza de uleiuri de plante si un motor biodisel capabil de-a functiona cu cocolata si ulei vegetal.
Este prima masina de curse creata si produsa din materiale regenerable si sustenabile.
Echipa de la Universitatea Warwick din Coventry, West Mids, spera ca regulile competitiei sa se schimbe si astfel sa poata concura in campionatul sezonului urmator. 
Un membru al echipei a afirmat: „speram ca echipele de  Formula 1 vor constata ca o masina prietenoasa mediului nu-i neaparat si una inceata. Speram ca materialele noastre sa fie folosite pe viitor de masinile de Formula1.”

Sursa: Telegraph

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.