Masinile care folosesc energia regenerabila sunt in centrul atentiei la salonul auto de la Detroit

0
482
Maşinile care folosesc energia regenerabilă sunt în centrul atenţiei la salonul auto de la Detroit
Masinile care folosesc energia regenerabila sunt in centrul atentiei la salonul auto de la Detroit

Masini luxoase propulsate de energie regenerabila. Asta propun marii producatori de autovehicule  la cel mai amplu eveniment de profil, desfasurat la Detroit. In arena prestigiosului salon auto se dueleaza prototipuri ce exceleaza in calitate si eficacitate. Un singur defect le-au gasit vizitatorii automobilelor expuse: preturile inaccesibile.

General Motors se prezinta  la salonul auto de la Detroit  cu noul model Cadillac ELR. Bolidul cu design futurist foloseste ca sistem de propulsie atat energia electrica cat si combustibilii traditionali. Masina are un motor electric de 207 cai putere, in timp ce motorul alternativ pe benzina a ramas acelasi ca la Chevrolet Volt, de 1,4 litri. Aceasta este a treia masina electrica produsa de General Motors si  reprezinta dovada ca  gigantul auto american tine pasul cu noile tehnologii eco.

Inca nu a fost confirmat oficial un pret la care va putea fi achizitionat noul model Cadillac ELR, insa surse din cadrul companiei estimeaza sume cuprinse intre 60 si 70 de mii de dolari. Nici Mercedes nu se lasa mai prejos si lanseaza pe piata autoturismelor de lux modelul F Cell, cu propulsie pe hidrogen. Cumparatorii prezenti la marele eveniment de la Detroit spun ca principalele dezavantaje ale masinilor eco sunt legate de preturile extrem de piperate, dar si de durata mare de incarcare a acumulatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.