Masuri pentru sporirea credibilitatii produselor ecologice in randul consumatorilor

0
472
Produse ecologice
nu o tin
Produse ecologice
Produse ecologice

Guvernul a aprobat astazi completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, in sensul imbunatatirii sistemului de productie, verificare si control in agricultura ecologica, in conformitate cu Politica Agricola Comuna si cu implementarea eficienta a sistemului de agricultura ecologica.

Astfel, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va putea desemna laboratoare de referinta pentru analiza probelor de sol, plante si din produsele agroalimentare ecologice ale operatorilor inscrisi in sistemul de agricultura ecologica, in situatiile in care exista sesizari/notificari cu privire la incalcarea legislatiei in domeniu.

In acest sens, compartimentul de inspectii tehnice din cadrul MADR va avea atributii noi precum:
efectuarea controlului la operatorii inscrisi in sistemul de agricultura ecologica pe baza de sesizari/notificari sau pe baza sesizarilor din oficiu;

prelevarea de probe din plante, sol si din produsele agroalimentare ecologice.

O alta masura prevazuta de ordonanta adoptata astazi stabileste cadrul legislativ pentru plata unei taxe catre bugetul de stat de catre organismele de inspectie si certificare candidate pentru aprobare. Taxa se stabileste pentru fiecare domeniu pentru care organismele de inspectie si certificare cer aprobarea. Cuantumul taxei va fi stabilit prin ordin comun MFP-MADR.
Certificatele de aprobare ale organismelor de inspectie si certificare emise de catre MADR raman valabile pana la data expirarii acestora.

Toate aceste masuri vor contribui la imbunatatirea sistemului de agricultura ecologica prin cresterea gradului de incredere al consumatorilor in produsele ecologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.