Mega Image introduce cinci noi centre de reciclare pentru PET si doze aluminiu

Mega Image introduce cinci noi centre de reciclare pentru PET si doze aluminiu

Mega Image a lansat cinci noi centre de reciclare destinate colectarii recipientelor de tip PET si a dozelelor de aluminiu in magazinele: Mega Image Banu Manta, Mega Image Mihai Eminescu, Mega Image Jolie Ville, Mega Image Corbeanca, Mega Image Pod Baneasa.

Inca de la finalul anului 2010, Mega Image a fost primul lant de supermarketuri care a introdus un centru de reciclare pentru ambalaje PET. Centrul deschis in Mega Image Titulescu a reprezentat primul sistem de colectare a ambalajelor PET introdus pe piata romaneasca, intr-un lant de supermarketuri, prin care clientii au posibilitatea de a depune spre reciclare sticlele PET.

Pana in prezent clientii Mega Image aveau la dispozitie 2 centre de reciclare in magazinele: Mega Image Titulescu si Mega Image Theodor Pallady.

In anul 2012 Mega Image si-a propus o initiativa ambitioasa, aceea de a instala 10 astfel de centre reciclare PET, menita sa incurajeze comportamentul responsabil al clientilor prin returnarea in scopul reciclarii a ambalajelor de tip PET.

Acest proiect este parte din platforma “Impreuna cu tine protejam mediul” care a fost lansata la inceputul acestui an.Sub aceasta platforma Mega Image a dezvoltat mai multe proiecte de sustenabilitate si reducere a amprentei de carbon : “Energie Verde” si “Reducerea emisiilor de carbon”.

Fiecare centru pentru reciclare are un punct de colectare, reprezentat printr-un echipament automat amplasat la intrarea in magazin, prin intermediul caruia se face colectarea de sticle PET. Centrul pentru reciclare ofera clientilor posibilitatea de a returna aproape orice tip de sticla din ambalaj de plastic, dar si ambalaje de tip doze aluminiu.

Parteneriatul cu o fabrica ce valorifica sticlele PET, asigura un flux complet intre comerciant – reciclator. Sticlele PET colectate prin centrul de reciclare din Mega Image vor fi colectate si reciclate de catre o companie locala unde deseurile sunt procesate si transformate in fulgi PET de inalta puritate sau in granule PET.

“La Mega Image sustenabilitatea este parte din viziunea noastra si din modul in care am ales sa ne desfasuram activitatea. Primele doua centre de reciclare au fost apreciate de clientii nostri, acestia au venit foarte des in magazine pentru a aduce sticlele PET goale. Ne dorim sa protejam viitorul clientilor, al angajatilor si al comunitatilor din care facem parte, de aceea in acest an deschidem 10 centre noi de reciclare PET si doze de aluminiu.”, declara Xavier Piesvaux, Director General Mega Image.

Pana la sfarsitul acestui an Mega Image va mai deschide alte cinci centre de reciclare in Bucuresti si Constanta.

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde 157 de magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (119) si Shop&Go (38).

Parte din Delhaize Group, Mega Image isi propune sa ofere, in fiecare zi, servicii de calitate si o sortimentatie de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *