Paszkany a primit autorizatia de construire pentru parcul fotovoltaic

Parc fotovoltaic în locul iazului batal de la Azomure?
Paszkany a primit autorizatia de construire pentru parcul fotovoltaic

Omul de afaceri Arpad Paszkany se poate apuca de proiectul parcului fotovoltaic, prevazut pe dealul Sf. Gheorghe, avand in vedere ca Primaria Cluj-Napoca a emis autorizatia de construire. Consilierul local PDL Adrian Popa a mentionat ca lucrarile vor demara, cu siguranta din primavara 2013.

Pentru ca iarna bate la usa este greu de crezut ca proiectul parcului fotovoltaic va putea demara in perioada urmatoare, a aratat consilierul local Adrian Popa, insa, de anul viitor, cu siguranta firma Green Energy Napoca isi va face treaba conform intelegerii incheiate cu municipalitatea clujeana, crede acesta. „De cateva zile a fost emisa autorizatia de construire, prin urmare, din primavara, lucrarile vor putea incepe fara probleme”, a spus Popa. Chiar daca actionarul principal al firmei Green Energi Napoca, Arpad Paszkany, este implicat in mai multe litigii cu fostii parteneri de afaceri (cu care s-a angajat in proiectul Cartierului Tineretului), aceasta situatie nu are cum sa impiedice investitia parcului fotovoltaic, mai crede reprezentantul Consiliului Local. Proiectul de energie verde de pe dealul Sf. Gheorghe inlocuieste, de fapt, proiectul initial al Cartierului Tineretului, conform unei Hotarari adoptate de Consiliul Local. Recent, omul de afaceri Arpad Paszkany aprecia ca pentru realizarea parcului fotovoltaic, investitorii parteneri ar fi cheltuit, deja, cateva sute de mii de euro, pe studii si masuratori de ore de soare, precum si pentru lucrari de proiectare

Valoarea totala a investitiei e estimata la 130 de milioane de euro, din care 100 de milioane reprezinta costul echipamentelor, iar restul, cheltuieli de amenajare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *