Metoda Naturala intr-un mediu natural

0
583

 naturaFoarte multe articole despre ecologie scrise in prezent, atat in revistele de specialitate cat si in mass-media se concentreaza pe subiecte inovatoare, tehnologii avansate de reciclare si de constructii bio-dregradabile menite sa ajute la problema poluarii excesive a planetei. Insa toate aceste lucruri sunt mai mult metode de a contine efectele devastatoare ale unei mentalitati consumatoare. Cand guvernul se angajeaza sa aibe grija de mediu pentru cetateni si instraineaza lumea de propriile convingeri asupra mediului, devin imuni la stirile despre topirea ghetarilor din Antarctica sau la nivelul ridicat de poluare din orasele industriale. Cei mai multi gandesc ca hartia pe care o arunca pe jos, nu afecteaza ridicarea nivelului marii si nici industriasul cu o fabrica care genereaza noxe peste standardele europene nu crede ca o singura fabrica poate aduce o noua era glaciara. Si in esenta toti au dreptate, insa acest cumul de pareri in continua crestere duc la un numar impresionant de factori care reusesc sa ingenuncheze Mama Natura.

Propunerea perfecta intr-o lume imperfecta

Astazi accentul sanatatii se pune numai pe seama unei diete corespunzatoare, pe monitorizarea caloriilor pe care le consumi si evitarea stresului cu orice pret, pentru a duce o viata cat mai lunga. Sportul se afla undeva pe locul 3 in lista de prioritati a persoanelor, situata undeva dupa munca si o dieta corespunzatoare. Probabil acest lucru se datoreaza si caracterului solicitant al sportului in general. Nu mai este confortabil sa alergi 20 de minute pe zi, mai bine o salata si un supliment vitaminic.

La momentul actual exista sute de sporturi dintre care un individ poate alege, insa de foarte multe ori, regulile unuia sau altula nu sunt pe placul lor, si chiar daca un mic procent reusesc sa faca performanta, majoritatea renunta dupa perioade scurte. De aceea propunerea mea include o metoda mai non-conformista de educare a generatiilor prezente si viitoare, care poate rezolva chiar doua mari probleme, cea a unei natiuni iresponsabile ecologic si a unei populatii blonavicioase.

Parkour este in esenta un sport care invata un practicant sa ajunga din punctul A in punctul B urmarind cea mai rapida cale posibila, chiar daca acest lucru implica travesarea unor ziduri, garduri sau alte obstacole urbane sau naturale. Motivul pentru care cred in eficienta acestui concept este versatilitatea acestui sport si folozofia pe care acesta o promoveaza.

Daca iei un grup de persoane si ii ceri sa curete gunoaiele dintr-o padure doar din simt civic, probabil doar 40% o vor face. Asta pentru ca in mintea oamenilor, nu este datoria lor sa faca ceva ce nu le intra in indatoriri. Nu ei sunt vinovati pentru mizerie si in plus, pentru asta se platesc taxe. Daca insa incerci mai intai sa creezi o legatura intre acele persoane si mediu, daca reusesti sa le arati interdependenta dintre ei si un singur copac, atunci motivatia nu va mai fi o problema, pentru ca acestia realizeaza

Chiar daca la prima vedere poate parea o sugestie nebuneasca, Parkour-ul cea mai eficienta solutie de educare a generatiilor viitoare atat asupra sanatatii proprie cat si a respectului fata de mediul inconjurator. Desi acest sport este privit fie cu indiferenta fie cu ochi foarte critici la nivel global, filozofia altruista a sportului poate fi solutia care poate responsabiliza individul. In teorie un traceur, sau un practicant de parkour, se antreneaza pentru a putea fi de ajutor in caz de nevoie.

Avantajul de care se bucura Parkour-ul fata de alte sporturi este ca poate fi asimilat mult mai rapid, atat de cei mici cat si de cei mai in varsta, fiindca acesta se modeleaza in functie de personalitatea si constitutia fiecaruia. Poate fi practicat in mod agresiv pentru a-ti dezvolta forta si viteza sau poate fi folosit pentru a-ti imbunatati echilibrul si coordonarea miscarilor; dar lucrul comun care se transmite in fiecare stil este unul singur: Respectul pentru mediul din jurul tau. Primul lucru pe care il invata un traceur cand incepe antrenamente, chiar daca o face din proprie initiativa, este respectul pentru elementele pe care se antreneaza. Daca tratezi un zid cu indiferenta, acesta te va lovi, daca vei subestima o bara aceasta te va face sa iti pierzi echilibrul si te vei lovi. Daca

Antrenamentele in care esti direct legat de mediul care te inconjoara realizeaza o perceptie si o intelegere mult mai clara asupra. Respectul dobandit din antrenamente este transferat automat in toate conceptiile persoanei. Ii schimba modul de gandire si responsabilizeaza actiunile viitoare ale individului.

Inainte de Primul Razboi Mondial, un fost ofiter naval pe nume  Georges Hebert a calatorit in jurul lumii. In timpul unei vizite in Africa, acesta a fost impresionat de forta si abilitatile fizice ale triburilor indigene pe care le-a intalnit. Acestia nu aveau o denumire specifica a modului in care se antrenau, dar dupa o lunga perioada in care Hebert i-a studiat, a reusit sa desluseasca secretul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.