Microhidrocentrale in Romania

0
354
Electromagnetica vrea să crească de patru ori de producţia în microhidrocentrale

RENEXPO South-East Europe® 2010
24 – 26 noiembrie 2010, Sala Palatului Bucuresti

Romania are in special piata hidroenergiei foarte dezvoltata prin surse regenerabile de energie. Pentru a treia oara, experti internationali si nationali se intalnesc in vederea unui schimb de know-how si de experiente din practica prezenta, dar si de a oferi sfaturi dobandite prin cercetare si dezvoltare la cea de a 3-a Conferinta Internationala: Microhidrocentrale in Romania, pe 24 noiembrie 2010, in Sala Palatului Bucuresti.
Romania este al 38-lea cel mai mare consumator de energie din lume si cel mai mare din Sud-Estul Europei. Tara are o capacitate totala utilizabila de hidroenergie  estimata la 36.000 GW pe an. In ultimii ani, Romania a dezvoltat 80% din potentialul hidroenergetic si aproximativ 30% din nevoia de electricitate a fost acoperit de aceasta sursa de energie regenerabila. Desi energia hidroelectrica nu este atat de raspandita in Romania, se spera ca acest lucru se va schimba in viitorul apropiat. Aproximativ 5000 de locatii posibile pentru microhidrocentrale au fost gasite.

Este nevoie ca investitorii sa fie informati cu privire la prezentul statut, legi, posibilitatile de finantare pentru energia obtinuta prin microhidrocentrale din regiunea Europei de sud-est. Prin urmare, grupul german – REECO, organizator de targuri si conferinte, cu o experienta de peste 10 ani in acest domeniu, organizeaza editia a 3-a RENEXPO® South-East Europe de la Sala Palatului din Bucuresti, din 24 – 26.11.2010.

In cadrul evenimentelor de anul acesta hidroenergia joaca un rol cheie in cadrul expozitiilor cat si in cadrul conferintelor. Prin urmare, REECO, organizator de targuri si conferinte, cu o experienta de peste 10 ani in acest domeniu, organizeaza editia a 3-a RENEXPO ® South-East Europe la Sala Palatului din Bucuresti, 24 – 26.11.2010. Companii nationale si internationale, cum ar fi Global Hydro Energy GmbH, WWS Wasserkraft GmbH & Co KG, Vap Hydro, CINK Hydro-Energy k.s, vor participa alaturi de alte companii de renume.

A 3-a Conferinta Internationala – Microhidrocentrale in Romania urmeaza traditia din ultimii doi ani si astfel va reuni sub un acoperis, experti si factorii de decizie din Romania si Europa. Evenimentul de o zi va fi organizat in colaborare cu Asociatia Romana pe Microhidroenergie.

Intre temele abordate vor fi: situatia microhidrocentrale in Romania, principalii actori pentru dezvoltarea hidrocentralelor mici si imbunatatirea acestora, noutati in constructia si echiparea microhidrocentralelor, ce este necesar sa faca un investitor in microhidrocentrale?, aspecte institutionale si de mediu si multe altele.

Mai multe informatii puteti gasi pe www.renexpo-bucharest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.