Intalnirea in domeniul energie solare din Romania

0
326

RENEXPO South-East Europe® 2010

24 – 26 noiembrie 2010, Sala Palatului Bucuresti

Romania, multumita asezarii sale intr-o locatie cu un ridicat potential solar de 210 zile insorite pe an si cu un flux anual de energie intre 1.000 kWh/m2/an si 1.300 kWh/m2/an, reprezinta o importanta oportunitate de piata pentru investitorii internationali. Pentru a sutine dezvoltarea energiei regenerabile in Romania, grupul german, organizator de targuri si conferinte pe tema energiei regenerabile si eficientei energetice- REECO organizeaza cea de a treia editie a targului RENEXPO® South-East Europe, la Sala Palatului Cultural din Bucuresti, 24 – 26 noiembrie 2010, realizand astfel un punct de intalnire pentru expertii in energie solara.

Promovarea energiei produsa prin surse regenerabile are o prioritate ridicata in prezent pentru Romania din motive de protectie a mediului inconjurator, pentru a creste independenta energetica fata de energia importata prin crearea unor vaste surse de energie, precum si din cauza unor varii motive legate de mediul economic si social. (Potrivit www.minind.ro)

Legislatia ce sprijina dezvoltarea in acest domeniu a fost creata. Introducerea de „Certificate Verzi” incurajeaza dezvoltarea industriala a energiei solare si ofera o noua oportunitate pentru firme nationale si internationale ce produc si construiesc utilaje si fabrici. Sase „Certificate Verzi”, mai multe decat pentru oricare alt proiect de energie, sunt oferite pentru fiecare MWh instalat. Un prim investitor strain a inceput recent productia de module fotovoltaice in Romania.

De asemenea, gospodariile particulare sunt incurajate sa utilizeze energie solara pentru a-si acoperi consumul de energie. Programul „Casa Verde” care include energia solara, biomasa si energia geotermala, este un mare succes in Romania. „Subventiile acordate persoanelor fizice sunt pana in 80% pentru proiectele depuse si aprobate,” a mentionat Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor din Romania.

Pentru a sprijini dezvoltarea si transferul de informatii in domeniul energiei solare din Romania, REECO – organizator international de targuri si conferinte in domeniul energiei regenerabile si eficientei energetice in toata Europa, organizeaza a-II-a Conferinta Internationala – Tehnologia Solara in Romania. In cadrul evenimentului vor fi discutate teme precum: politici, reglementari si standarde romane legate de energia solara, clustere fotovoltaice din Ungaria, noi norme Europene si conceptul „Casei Active”. Proiecte interesante cum ar fi prima autoritate locala „verde” din Romania si BIPV – Construirea de Sisteme Fotovoltaice Integrate in Romania vor fi prezentate. Intre persoanele ce vor lua cuvantul in cadrul conferintelor vor fi: Martin M. MAYR, Directorul Centrului de Competenta pe Energii Regenerabile, UniCredit Leasing S.p.A., Attila HORVATH, primul Cluster PV magiar, Emilia CERNA MLADIN, Presedinte, Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri si multi altii.

Energia solara este, de altfel, o tema importanta pentru targul RENEXPO® South-East Europe 2010, 24 – 26 noiembrie la Sala Palatului din Bucuresti. Pe langa expozanti nationale, se regasesc si firme internationale din Italia, Germania si Ungaria care s-au inregistrat din acest domeniu.

Mai multe informatii puteti gasi pe www.renexpo-bucharest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.