Cea mai mare intalnire a Romaniei din domeniul energiei eoliene

0
411
Legislatia si energia eoliana
Legislatia si energia eoliana

Energiile regenerabile pot scoate Romania din criza financiara?

RENEXPO South-East Europe® 2010

24 – 26 noiembrie 2010, Sala Palatului, Bucuresti

Cu o capacitate de 14.000 MW, Romania are cel mai mare potential de energie eoliana din Europa de sud-est, timp ce doar 14MW sunt instalati. De ce sa nu se foloseasca aceasta energie pentru a scoate Romania din criza? Organizatorul german de targuri si conferinte, REECO, cu o experienta de 10 ani in acest domeniu, va organiza cea de a treia editie a RENEXPO® South-East Europe, la Sala Palatului din Bucuresti in perioada 24 – 26.11.2010. Evenimentul de anul acesta va creea un punct de intalnire cu expozanti, vorbitori si participanti renumiti din domeniul energiei eoliene!

Au fost luate numeroase initiative in ultimii ani pentru dezvoltarea pietei de energie regenerabila in Romania. In ceea ce priveste energia eoliana, cel mai mare parc de energie eoliana de pe uscat din Europa a inceput productia de energie la Fantanele. Energiile regenerabile sunt sustinute si de sistemul financiar; Banca Comerciala Romana manifesta interes stragic pentru acest sector.

Institutul National Roman pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Surselor de Energie (IRE) arata intr-un studiu realizat ca sectorul de energia eoliana in Romania poate contribui cu 13 TWh la veniturile totale pana in 2020.

Se zvoneste ca Transelectrica planifica deja exportul surplusului de energie electrica prin conducte speciale prin Marea Neagra in Turcia.

Electrica planifica investitii in energie eoliana, potrivit „Ziarul Financiar”. Trei parcuri eoliene sunt prevazute cu o capacitate de 50MW fiecare.

Asociatia Romana pentru Energiei Eoliana – RWEA, prevede ca se vor instala turbine eoliene puternice pana in 2013:   „Romania va deveni principalul actor in sud-estul Europei in urmatorii trei ani, in ceea ce
priveste energia eoliana. (…) Toate aceste proiecte in energiei eoliana ar putea crea pana la 5000 de locuri de munca.”, a afirmat Ionel David de la RWEA in Curierul National.

Prin dezvoltarea rapida a domeniului de energie regenerabila se deschide o oportunitate noua companiilor de productie atat nationali cat si internationali. (Potrivit German Trade and Invest)

Pentru a sustine dezvoltarea pietei de energie regenerabila in Romania, organizatorul international de targuri si conferinte, REECO, va organiza cel mai mare punct de intalnire in domeniul energiei eoliene din Romania, in cadrul evenimentului RENEXPO South-East Europe, 24 – 26 noiembrie 2010, la Sala Palatului din Bucuresti.

Cele mai mari companii ca: ENERCON GmbH, GAMESA, Global Wind Power si altii, si-au asigurat deja standul in  Parcul Eolian, un loc special expozantilor din sectorul de energie eoliana.

A III-a Conferinta Internationala – Energia Eoliana in Romania creeaza cel mai important punct de intalnire pentru specialisti din domeniul energiei eoliene din Romania.
Detalii suplimentare gasiti pe www.renexpo-bucharest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.