Eficienta Energetica in Romania

0
332

RENEXPO South-East Europe® 2010
24-26 noiembrie 2010, Sala Palatului Bucuresti

Piata de constructii verzi din Romania este in crestere rapida si investitorii si dezvoltatorii au inceput sa vada valoarea constructiilor durabile. Romania are sarcina de a aplica Directiva privind Performanta Energetica a Cladirilor (EBPD), solicitand certificate eliberate de auditori energetici, din ianuarie 2007 pentru constructii noi. Grupul german – REECO, organizator de targuri si conferinte, cu o experienta de peste 10 ani in acest domeniu, organizeaza editia a 3-a RENEXPO® South-East Europe din 24 – 26.11.2010 de la Sala Palatului din Bucuresti. In cadrul evenimentelor de anul acesta eficienta energetica joaca un rol cheie.
Sectorul energetic din Romania trebuie sa faca fata principalelor provocari care au aparut atat la nivel national cat si global, acestea asigurand, printre altele, securitatea aprovizionarii cu energie, cresterea competitivitatii economice si o reducere a impactului acestui sector asupra mediului.

Romaniei ii va fi solicitat sa aplice aceste certificate energetice si pentru cladirile existente, incepand cu 2011. Guvernul si Asociatia Auditorilor din Romania au luat masuri in vederea pregatirii de personal calificat ca si auditor, insa la nivel local exista diferente in demararea acestor actiuni. In acest context, Romania a creat un cadru institutional si legal, in conformitate cu normele de audit UE, in vederea promovarii eficientei energetice.

Conferinta internationala pe eficienta energetica in constructii, case pasive si surse de energie regenerabila, organizata de REECO, AIIR – Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania si UTCB – Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti vor arata noi posibilitati de dezvoltare in acest sector energetic.
Pe parcursul acestui eveniment de o zi, vor fi dezbatute subiecte importante cum ar fi: Politicile, reglementarile si standarde legate de eficienta energetica, Energie eficienta de mare calitate pentru izolarea ferestrelor, Acoperisuri si pereti in cladiri noi si renovate, Incalzire de ultima generatie, Ventilatie, Aer conditionat si de refrigerare in cladiri cu un mare randament al energiei eficiente, Software & inspectie.

Mai multe informatii puteti gasi pe www.renexpo-bucharest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.