Bioenergia – tematica de maxima importanta pentru Romania

0
452
A V-a Conferinţă Internaţională - Bioenergia în România

RENEXPO South-East Europe® 2010

24 – 26 noiembrie 2010, Sala Palatului Bucuresti

Tinta nationala pentru 2010 prevede ca ponderea surselor regenerabile de energie sa atinga 11%. O evaluare a disponibilului de biomasa indica utilizarea de biomasa forestiera, lemn si deseuri rezultate din procesele industriale si biomasa agricola, potentialul tehnic al biomasei putand atinge 19% din totalul surselor de energie primara.
Pentru a sustine dezvoltarea pietei de energii regenerabile in Romania, organizatorul german de targuri si conferinte – REECO, va organiza cea de a treia editie a  RENEXPO® South-East Europe, la Sala Palatului din Bucuresti in perioada 24-26 noiembrie 2010 – bioenergia fiind una din tematicile principale.
Tinta europeana de utilizare a surselor de energii regenerabile pentru 2020 este: ponderea energiei regenerabile din totalul consumului de energie trebuie sa atinga 20%; ponderea minima obligatorie a biocarburantilor din consumul total de benzina si motorina pentru transport in UE va fi de 10%; reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera fata de nivelul de baza 1990 va fi de 20%. (Potrivit www.agir.ro)

Producerea si utilizarea energiilor regenerabile este motivata de incalzirea globala, reducerea gazelor cu efect de sera si caracterul limitat al resurselor de combustibili conventionali. De aceea in ultimii ani s-au luat numeroase initiative in Romania pentru dezvoltarea pietei de energii regenerabile, chiar si sistemului financiar arata o dedicatie strategica pentru acest sector.

Expertii estimeaza ca prin ajutorul statului se ofera o oportunitate provocatoare, care poate duce la o dezvoltare exploziva. Introducerea certificatelor verzi incurajeaza dezvoltarea industriala a sectorului de bioenergie si ofera o oportunitate noua companiilor de productie atat nationali cat si internationali. Trei certificate verzi se ofera pentru fiecare MWh instalat. Programul „Casa verde” incurajeaza sectorul privat sa foloseasca sisteme de incalzire bazate pe biomasa, folosind peleti.

Pentru a sustine dezvoltarea energiilor regenerabile in Romania, REECO – organizator de targuri si conferinte in domeniul energiilor regenerabile la nivel European, organizeaza cea de a treia editie a RENEXPO® South-East Europe in perioada 24-26 noiembrie 2010, la Sala Palatului din Bucuresti.

A III-a Conferinta Internationala – Bioenergia in Romania creeaza un punct de intalnire unde se vor discuta pe data de 24.11.2010, teme precum Planul de Actiune pentru Biomasa, cooperare intre tari, finantare si partea legala. Pe partea practica se va discuta despre generarea de electricitate si caldura prin inovatii in domeniul de biomasa, biocombustibili, biodieselul, biogazul, microalge, miscanthus si multe altele. Intre vorbitorii la conferinta se numara dl. Laszlo Borbely – Ministrul Mediului si Padurilor, Helmut LAMP –  Presedinte Asociatia Germana de Bioenergie BBE si multi altii.

Pentru detalii vizitati: www.renexpo-bucuresti.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.