Mierea de papadie si de rapita, deliciile Targului Apicol

Gospodinele s-au grabit duminica dimineata la Targul Apicol, deschis la Casa de Cultura a Sindicatelor, pentru a-si cumpara miere de albine pentru Sarbatoarea 40 de sfinti, care va fi pe 9 martie.mierea de papadie

Spatiul inghesuit al institutiei de cultura s-a dovedit neincapator pentru cele cateva sute de vizitatori. „O sa iau doar un borcanel de miere ca sa am cu ce sa ung sfintisorii. Preturile mi se par cam mari”, afirma Ioana Minea, ieseanca de 46 de ani.

Peste 30 de apicultori din judetul Iasi au scos la vanzare borcanele cu miere de albine, propolis, faguri si lumanari de ceara. Expozantii au oferte si pentru producatorii de miere pentru care au adus utilaje specifice apiculturii.

Cat costa produsele

„Noi vindem kilogramul de miere de salcam cu 16 lei, iar cea de tei si poliflora o dam cu 13 lei kilogramul. Cea de papadie ajunge 20 de lei pe kilogram, fiindca este mai greu de obtinut”, a afirmat Florentin Stavarache, producator din Pascani.

Un alt produs care a starnit curiozitarea vizitatorilor veniti la targ este mierea de rapita, care se vinde cu 18 lei kilogramul.

„Este miere suta la suta ecologica si este incicata pentru copiii mici, pentru persoanele hepatice, pentru tratarea cirozei, dar este si un bun energizant”, afirma Maria alteanu,producator din comuna Victoria. Fagurele de 2 kilograme se vinde la pretul de 45 de lei, in timp ce o lumanare in forma de floare sau bradut costa 5 lei bucata.

Targul va mai fi deschis pana duminica diseara la ora 18.00, iar intrarea este libera.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *