Mii de elevi vor studia beneficiile energiei solare, eoliene si marine

Mii de elevi vor studia beneficiile energiei solare, eoliene si marine

Peste doua mii de elevi din clasele a VII-VIII din noua raioane vor invata timp de un an ce este energia regenerabila si cum soarele, apa, vantul si plantele ii pot ajuta sa economiseasca bani si energie.

Initiativa educationala de promovare a energiei regenerabile si eficientei energetice este organizata in cadrul proiectului Energie si Biomasa in Moldova si va cuprinde localitatile din raioanele Glodeni, Donduseni, Soroca, Rascani, Soldanesti, Rezina, Orhei, Ungheni si Anenii Noi ce isi conecteaza institutiile publice la sisteme de incalzire pe baza de biomasa.

Astfel, timp de un an, elevii vor fi antrenati in diverse activitati educationale dedicate energiei regenerabile si eficientei energetice: dezbateri, cluburi de discutii, excursii, lectii in format webinar, vizionarea si discutarea filmelor la tema energiei alternative, expozitii, concursuri de proiecte la tema. Cei mai activi elevi vor castiga la final cate un bilet de participare la tabara de vara „Energel”, locul de intalnire a promotorilor energiei regenerabile si eficientei energetice. O asemenea initiativa educationala a fost demarata in premiera anul trecut la initiativa Proiectului Energie si Biomasa in Moldova. Anul trecut asemenea activitati au fost organizate in 38 de scoli din satele ce si-au conectat in acea perioada institutiile publice la sisteme termice pe baza de biomasa, cu sprijinul financiar al Proiectului Energie si Biomasa in Moldova.

Proiectul Energie si Biomasa in Moldova este implementat in 2011-2014. Bugetul total al proiectului este de 14,56 milioane euro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente