Ministerul Agriculturii va putea desemna laboratoare pentru analiza produselor agroalimentare ecologice

Ministerul Agriculturii va putea desemna laboratoare pentru analiza produselor agroalimentare ecologice
Ministerul Agriculturii va putea desemna laboratoare pentru analiza produselor agroalimentare ecologice

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va putea desemna laboratoare de referinta pentru analiza probelor de sol, plante si din produsele agroalimentare ecologice ale operatorilor inscrisi in sistemul de agricultura ecologica, a decis, miercuri, Guvernul, potrivit Agerpres.

Executivul a aprobat completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, in sensul imbunatatirii sistemului de productie, verificare si control in agricultura ecologica, in conformitate cu Politica Agricola Comuna si cu implementarea eficienta a sistemului in domeniu, informeaza un comunicat al Executivului.

‘Astfel, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va putea desemna laboratoare de referinta pentru analiza probelor de sol, plante si din produsele agroalimentare ecologice ale operatorilor inscrisi in sistemul de agricultura ecologica, in situatiile in care exista sesizari/notificari cu privire la incalcarea legislatiei in domeniu’, mentioneaza sursa citata.

Compartimentul de inspectii tehnice din cadrul MADR va avea atributii noi de efectuare a controlului la operatorii inscrisi in sistemul de agricultura ecologica pe baza de sesizari, notificari sau pe baza sesizarilor din oficiu, prelevarea de probe din plante, sol si din produsele agroalimentare ecologice.

Potrivit comunicatului, o alta masura prevazuta de ordonanta stabileste cadrul legislativ pentru plata unei taxe catre bugetul de stat de catre organismele de inspectie si certificare candidate pentru aprobare, aceasta taxa urmand sa fie stabilita pentru fiecare domeniu pentru care se cere aprobarea. Cuantumul taxei va fi stabilit prin ordin comun MFP-MADR.

Certificatele de aprobare ale organismelor de inspectie si certificare emise de catre MADR raman valabile pana la data expirarii acestora.

Toate aceste masuri vor contribui la imbunatatirea sistemului de agricultura ecologica prin cresterea gradului de incredere a consumatorilor in aceste produse, sustine Executivul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *