Ministerul Mediului a dat ICIM un contract pentru elaborarea prognozelor de emisii pana in 2030

Ministerul Mediului a atribuit Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Mediului (ICIM) Bucuresti un contract de 119.000 lei pe un studiu pentru elaborarea la nivel national a prognozelor de emisii, pana in 2030, conform anuntului de pe sistemul electronic de achizitii publice. emisii carbon

Potrivit anuntului, este vorba de un studiu privind elaborarea prognozelor de dioxid de sulf, oxizi de azot, compusi organici volatili, amoniac si pulberi, incluzand si prognozele energetice, masurile privind politica in domeniul schimbarilor climatice si emisiile nationale din sectorul maritim.

Ministerul Mediului precizeaza ca a primit doua oferte, iar atribuirea contractului – care va fi achitat cu bani de la buget – a avut in vedere criteriul „pretul cel mai scazut”.

In urma cu cateva zile insa, respectiv pe 14 octombrie, Ministerul Mediului a mai anuntat ca a atribuit un contract pentru un studiu de cercetare privind evaluarea calitatii aerului prin modelarea dispersiei poluantilor in aer si investigarea zonelor fierbinti, in valoare de 341.530 lei, cu TVA inclus (19%), tot cu bani de la buget.

Castigatorul acestei licitatii – la care criteriul de atribuire a fost tot pretul cel mai scazut – a fost Westagem SRL, o firma de consultanta de mediu axata pe consultanta, asistenta, cercetare si studii pentru componenta de mediu aer, infiintata in iulie 2008.

Potrivit raportului de autoevaluare al companiei, incepand din 2008, SC Westagem SRL desfasoara activitati de cercetare-dezvoltare in domeniul protectiei mediului fiind implicata direct in derularea unor proiecte de servicii nationale de cercetare avand ca beneficiar Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *