Ministrii mediului din grupul Visegrad – discutii privind OMG

Ministrii mediului din grupul Visegrad - discutii privind OMG
Ministrii mediului din grupul Visegrad – discutii privind OMG

Pe agenda reuniunii s-au aflat subiecte referitoare la noul cadru european pentru schimbari climatice si energie dar si strategia privind organismele modificate genetic(OMG).

In Ungaria a avut loc o reuniune de doua zile a ministrilor mediului din tarile Grupului de la Visegrad, la care au fost invitati si ministrii de resort din Romania, Bulgaria si Croatia.

Pe agenda reuniunii, organizata in localitatea ungara Visegrad, s-au aflat subiecte referitoare la noul cadru european pentru schimbari climatice si energie pana in anul 2030, la angajamentele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera sau la pachetul de masuri pentru un aer mai curat in Europa.

La reuniune s-a discutat si despre strategia legata de organismele modificate genetic.

La finalul discutiilor, participantii la reuniune au semnat un document privind cooperarea in domeniul protectiei mediului.

Intr-o declaratie acordata presei locale, ministrul ungar al dezvoltarii rurale, Sándor Fazekas, care este responsabil si cu domeniul protectiei mediului, a aratat ca este utila si productiva cooperarea dintre statele participante la intalnirea de la Visegrad si se doreste continuarea acestei colaborari.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente