Ministrul Mediului va avea intrevederi despre seceta din Romania la Bruxelles

Ministru Mediului va avea intrevederi despre seceta din Romania la Bruxelles

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, se afla, pana miercuri, la Bruxelles, unde va avea intrevederi cu comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, si cu cel pentru Schimbari Climatice, Connie Hedegaard, pe subiecte printre care si seceta ce a afectat Romania, informeaza MMP.

Potrivit Ministerului Mediului si Padurilor (MMP), printre temele ce vor fi abordate se numara si adaptarea la schimbarile climatice, comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, precum si asigurarea unei ponderi importante, atat a politicii de coeziune, cat si a politicii agricole comune in cadrul viitorului buget al Uniunii Europene.

Premierul Victor Ponta a declarat sambata ca, potrivit prognozelor europene, Romania este tara cea mai afectata de seceta dintre tarile europene. “Am vazut si eu prognozele europene si e chiar groaznic, e chiar groaznic cat de mult va fi afectata Romania, cel mai mult din Europa, de seceta, dar trebuie sa trecem peste anul acesta greu si sa speram ca la anul va fi un an bun si reusim sa recuperam din ceea ce a ramas in urma”, a afirmat premierul Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Guvernul a aprobat, tot sambata, alocarea a 42,8 milioane de euro ca ajutor pentru circa 600.000 fermieri afectati de seceta din ultima perioada, sprijinul fiind de 100 de lei pe hectar, pentru suprafete cuprinse intre un hectar si maximum 10 hectare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente