Parcul fotovoltaic de la Lechinta, conectat la reteaua nationala de electricitate

Parcul fotovoltaic de la Lechinta, conectat la reteaua nationala de electricitate

Contractorul EPC Egnatia Romania anunta ca a finalizat lucrarile si conectarea la retea a parcului fotovoltaic de 1,7 MW al companiei cu capital privat romanesc ‘Casa de Investitii ALIANTA’. Proiectul, care este situat in localitatea Lechinta, a fost conectat la reteaua nationala de electricitate in urma cu doua saptamani.

Egnatia Romania, contractor EPC pentru acest proiect – a folosit pentru finalizarea acestui parc fotovoltaic 6.762 panouri solare fixe si 54 invertoare. Lucrarile de contructie au fost realizate in 4 saptamani. Potrivit companiei elene, panourile fotovoltaice au fost furnizate de catre liderul pietei Solar World, invertoarele sunt procurate de la compania Power-One – furnizor de top la nivel mondial in furnizarea de invertoare, in timp ce structura este furnizata de catre Alumil – unul dintre cele mai mari grupuri Europene de extrudare a aluminiului si de productie a profilelor din aluminiu, cu o vasta experienta si detinatoare de tehnologie in realizarea de proiecte fotovoltaice.

“Este primul proiect fotovoltaic pentru care suntem contractor EPC in Romania. Estimarile pe care le avem arata ca piata locala va fi ofertanta pentru furnizori de servicii la cheie pentru proiecte fotovoltaice in urmatorii 2 ani. Volumul de munca al Egnatia Romania pentru urmatoarele 6 luni priveste construirea mai multor parcuri fotovoltaice ce totalizeaza pana in acest moment 28 MW,” a declarat Thomas Melitsis, directorul general al companiei Egnatia Romania.

Romania s-a angajat ca pana in 2020 sa produca 38% din electricitate din surse regenerabile de energie, ca o contributie la limitarea emisiilor de dioxid de carbon asumate de tarile membre ale Uniunii Europene.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente