Ministrul Afacerilor Interne, despre Rosia Montana: Se prefigureaza un vot negativ in Comisia Speciala

0
375
Constantin Niţă: Exploatarea resurselor de către străini, doar dacă au parteneri români
Ministrul Afacerilor Interne, despre proiectul de lege pentru Rosia Montana: Se prefigureaza un vot negativ in Comisia Speciala
Ministrul Afacerilor Interne, despre proiectul de lege pentru Rosia Montana: Se prefigureaza un vot negativ in Comisia Speciala

“Daca noi ne-am opus acestui proiect de lege in Parlament, nu am facut-o pentru ca suntem impotriva unei exploatari acolo. Noi ne-am opus proiectului de lege. Informez pe aceasta cale ca deja se prefigureaza in Comisia Speciala un vot negativ asupra acestei legi”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

“Solul Romaniei nu are numai aur, argint si gaze de sist. Orice tara din lumea asta trebuie sa-si exploateze bogatiile subsolului. Vom vedea daca e in folosul natiunii si daca se respecta conditiile de mediu”, a adaugat Radu Stroe.

Legat de protestele din judetul Vaslui, ministrul Stroe a declarat ca “buba cea mare la Vaslui a fost lipsa de comunicare”.

Sute de persoane din mai multe zone ale tarii au protestat saptamana aceasta fata de explorarea gazelor de sist.

Parlamentul European a adoptat, de curand, o serie de amendamente la legislatia europeana actuala in care este prevazuta obligatia ca exploatarea si extractia gazelor de sist sa fie supuse mai intai unor studii de impact de mediu.

Pe 3 octombrie, Chevron a obtinut autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui, a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania.

Potrivit lui Radu Stroe, „buba cea mare la Vaslui a fost lipsa de comunicare„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.